Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 31 augusti 2011

Philemon

Häj på er! Ida har Imma sagt att jag får blogga, för hon har viktigare saker för säj. Det är Hittekattens Dag nu på söndag och Imma har ordnat så att det kommer hit tvåbeningar från Kristinehamns katthem till våran matbutik i Gullspång och pratar mäd folk om hur det är att vara hittekatt. Fast egentligen är det väl konstigt att tvåbeningar ska prata om sånt, för det är väl hittekatterna själva som vet bäst hur det är? Gammelmatte ska tydligen fråga dem om Majsan får vara mäd i alle fall... hm, den tjejen känner jag ente till, men Imma säger att det bor fem katter till här i huset, fast i den andra lägenheten, och de är visst hittekatter alla fem. Tänka säj! Jag trodde att det bara var Imma och jag här, för jag har inte sitt till nån annan katt... jo, det stryker omkring en typ i trädgården, det har jag sitt från kattgården, men den bor visst inte här utan hälsar bara på. Matte säger att den kanske är en hittekatt den åsse, och att hon ska ta reda på det innan det blir kallt ute.

Nu jamar Imma att jag ska presangtera maj ordentligt för er, så då gör jag väl det då. Jag heter Philemon och föddes på Österlen i Skåne för ett och ett halvt år sidan. Vi var många i familjen, men när vi blev så stora att mamma ente orkade med oss längre fick vi flytta åt olika håll, och då hamnade jag i Malmö hos min första matte Henrietta. Hon var en snäll tjej, hon! Hos henne bodde jag i ett år, ungefär, innan vi plötsligt blev hemlösa båda två och måste flytta var för säj. Det var på det viset jag kom hit till Imma och nya matte, ja, å så gammelmatte åsse, förstås... fast hon bor visst ente här utan i den andra lägenheten hos de där fem hittekatterna. Och det är väl bra att de åsse har en tvåbening som tar hand om lådan och maten och sånt?

Jag trivs bra här. Det är stort och finns mycket att klättra på, och så kan jag gå ut i kattgården precis när jag vill. Att springa i trappan är åsse roligt! På nätterna sover jag hos matte i hennes säng. Jag sover förstås en hel del på dagen åsse, helst då i gammelmattes knä när hon sitter i skinnstolen och lyssnar på böcker. När jag är vaken leker jag för maj själv, för Imma vill inte leka - varje gång jag frågar henne, blir hon arg och går sin väg, så jag antar att hon är för gammal för att tycka att det är kul. Synd egentligen! Jag tror att vi skulle kunna ha jätteroligt, hon och jag, men nu är det som det är så jag roar maj på egen tass istället.

Vad ska jag mera berätta om maj själv? Jag är väldigt stilig, vit med svart svans och svarta öron. Ja, jag har lite andra fläckar svart här och var åsse, men mest är jag vit. Min svans är jättelång! Och mina ögon är ljusgröna, det har jag sitt i spegelen. Tyvärr är jag kattererad, men om det finns någon tjej som gillar maj ändå så är det bara att jama till! Helst en ung tjej som gillar att leka...

Häjhäj från Philemon.

7 kommentarer:

 1. Åh vad roligt att få stifta bekantskap med dig, Philemon. Tänk att du också har haft en sån otrolig tur så du har fått komma till klostret i Otterbäcken. Om man hamnar där har man verkligen dragit en vinstlott! Grattis till den.

  SvaraRadera
 2. Jamarns trevligt att träffas. *skakar cybertass* Du kommer få det hur bra som helst hos din människa, fast det har du väl märkt redan antar jag.

  SvaraRadera
 3. Kul att du tassar! Du har verkligen flyttat hem till ett toppenställe! Härligt att du trivs så bra. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Jamars så kul att jama med dig oxå, Philemon, *Tassen upp*
  Så jamars bra att du trivs där i det däringa klostret, då har du hamnat precis rätt.
  Har ju sett bilder på dig, och du är så jamars söt.
  Tass Tass

  SvaraRadera
 5. Hej Philemon !
  Så kul att få veta lite mer om daj :)
  Jag är osså Skåning , jag föddes i Höllviken.

  SvaraRadera
 6. Hallomjasan!
  Här kommer en liten hälsning från oss i Västerås. Underbart att Imma fått en ny vän i dig. Du ska veta att Imma, hon är född hos vår matte och gammelmatte för sisådär enormt många år sedan. Hos vår matte är vi tre katter samma sort so du och Imma och våra tre egna skällisar som vi gärna sover med. Nya skällisar är inte lika roliga dock fast matte har sagt att det ska komma många nya skällisar om några veckor. Fast hon vet inte hur många, konstigt va. och inte kan de skälla när de kommer heller. Måste vara en ny sort *funderar*. Hur som helst kul att du bloggar, ta hand om tant Imma.

  Tassar
  Moon med kompisarna Shiro och Vera (och skällisarna då också).

  SvaraRadera
 7. Hej min lilla älsklings Philemon! Jag saknar dig! Men det vet du väl att du föddes i Malmö och ingen annan stans. Storstadskisse är vad du är, hjärtat.
  Puss på din panna!!
  /Exmatte Henrietta

  SvaraRadera