Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 10 augusti 2011

Rafael

Ida ska ja berätta om någe som hänt hos oss. Gammelmatte satt i soffan i vardasrumme å ja liggde breve henne å Majsan lågde på hennes bröst å hon kelade me oss båda två. Hon hadde suttit på teven så att Assar skulle få se på barnprogramme. De va ritade bilar som körde i full fart jenom pölar så de stänkte om de. De gillar han. Då ringde de på dörren å gammelmatte gickde å öppna dörren å de komde in en tant. Hon helsade på gammelmatte å så satte hon igång snabeldraken å börja köra runt runt me den. Assar, Sixten å ja springde upp i trappan, men tjejerna stanna kvar. Tanten for runt å togde bort alla tussarna efter oss å hon togde bort skräpe som kommi in me tvåbeningarnas skor. Sen stängade hon av snabeldraken å så prata hon me gammelmatte en stunn. Sedan kom matte in å hjelpade till me å stänga köksfönstre som stått öppet hela sommarn. Gammelmatte kan ju inte klettra på en stege så de va de som matte nu jorde. Hon pilla på någe å så stängade de fönstre å sen gickde tanten å hon sa "Hej då, nu kommer vi nästa vecka!".... - visst va re konstit. Vi katter förstog inte alls varför hon skule komma tebaks nästa vecka, men gammelmatte ropa: "Hej och tack!" te tanten. Nåjam, nu har i alla fall allt blivi som vanlitt ijen å gammelmatte håller på me nån slags lera. När ja fråga va hon jorde så sa hon att hon gjorde en vedspis`??? - vadå, kan man sitta ve ett bord å jöra en vedspis? - ja, ja förstog ingenting, men hon sa att när den hade torkat å hon målat den så skule ja förstå va hon jort, sa hon. Tro de den som kan.

7 kommentarer:

 1. Så bra att gammelmatte fick städhjälp!
  Det skulle nog vår matte också behöva, fast husse är duktig på snabeldraken.
  Vi HATAR den. Den låter illa och vi är rädda att den äter upp våra leksaker... KATTastråf!!!
  Spinnande att få se gammelmattes vedspis.

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Vilken mystisk tant som kom och hjälpte till. Hon kunde väl presenterat sig för er katter först istället för att skrämma slag på er med snabeldraken tycker man. Vi väntar med spänning på att se den färdiga vedspisen.

  SvaraRadera
 3. JAg tycker det var väldigt bra att det kom en tant och körde runt med snabeldraken så att matte och gammelmatte slapp. Då kan ju de gosa med er under tiden istället!

  SvaraRadera
 4. Så bra att Gammelmatte fick hjälp med Snabledraken, nu tycker vi ju inte att den behövs men visa av erfarenhet vet vi att matte och husse inte håller med. Spinnande grejer som Gammelmatte håller på med. Vad mysigt ni har det annars! Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Åh så bra att Gammelmatte fått hjälp med att hantera Snabeldraken.
  Dom kan ju vara riktigt besvärliga dom där drakarna !!!
  Jag blir oxå nyfniknen på den där Vedspisen som Gammelmatte knåpar på.
  Hoppas det inte tar för lång tid , för så har jag nog inga klor kvar ;-)

  SvaraRadera
 6. Matte jamade att det var jamarns bra att gammelmatte får hjälp med nu. Själv tycker jag det räcker och blir över när min egna tvåbening drar fram snabeldraken.
  Nosgos

  SvaraRadera
 7. Mjausingen vad synd det var att jag inte hann hälsa på och överraska hos gammelmattes släkting i Visby - men lovar att ta det nästa gång!
  TassKram Wikki

  SvaraRadera