Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 29 augusti 2011

Matte

Idag har det hänt saker här i klostret, minsann. Och den största sensationen skedde redan före lunch, då gammelmatte satt och läste i fåtöljen... plötsligt upptäckte hon att hon hade TVÅ katter i knäet! Jojomensan, både Imma och Philemon trivdes så bra hos henne att de tillfälligt samsades om utrymmet, något de vanligen inte gör (ännu)...

Första gången päls mot päls...!


Sedan började det hända saker utomhus, vilket förstås drog till sig både katters och tvåbeningars intensiva intresse. Kommunen håller på att dra kablar längs huvudvägen genom Otterbäcken och hade nu hunnit till vår tomtgräns... plötsligt kryllade det av grävskopor och andra maskiner samt folk klädda i gula reflexkläder precis utanför vårt staket - vilket äventyr! Vi trängdes i fönstren för att se riktigt bra...

Var god stör ej - spaning pågår!


Mitt i alltsammans blev det hela extra tätt inpå oss, när det gula folket där ute råkade gräva av elledningen in till oss... plötsligt slocknade allting, det blev tyst i köket och när vi skulle koka te (man blir alltid törstig av nyfikenhet) fanns det inget vatten i kranen - pumpen hade ju också slutat fungera, förstås. Matte fick lämna sin fina fönsterplats och gå ut till en av de där gulingarna för att rapportera det inträffade, och de lovade att omedelbart kalla på folk som skulle laga elledningen åt oss. Och det gjorde de - bara några timmar senare var både el och vatten tillbaka, och vi kunde pusta ut. Dessutom hade vår trevliga postis (vi har lantbrevbärare som kommer i en liten gul bil varje eftermiddag) hittat postlådan, trots att gulingarna hade ställt in den med stativ och allt i vår trädgård... det gjorde matte mycket lättad, för jag älskar post!

Knappt hade det lugnat ner sig utomhus, då tassverkar'n dök upp med hela sin familj. Philemon var lite blyg, men Imma hälsade vänligt t.o.m. på minimänniskorna. Nu skulle de inte stanna på den här sidan huset, för tassverkar'n hade kommit för att hjälpa gammel-matte att bära ner diverse tunga saker i källaren och hans familj ville träffa husisarna också... så hela gänget drog över dit, där de genast blev förtjusta i Rafaels snygga frilla! "Han ser ju ut som en sådan där ozelot" utbrast tassverkar'n, något som jag tror att Rafael tog som en stor komplimang.

När tassverkar'n med familj hade åkt, var vi alla trötta... så efter en god middag (tonfisk till katterna, paltbröd med stekt fläsk till oss tvåbeningar) slumrade de flesta in på olika ställen i huset.

Philemon hittade en skön kudde att ligga på...


... och Imma rullade ihop sig i favoritstolen


Själv dök jag ner i ett varmt, skönt bad och blev kvar där lääääääänge... *suckar lyckligt* Men sådana bilder visar vi inte upp här i bloggen - vi vill ju inte skrämma bort våra läsare!

6 kommentarer:

 1. Tyckte om bilden där ni samsas om Gammelmattes ben.
  Vi har bara samsas på husse 1 eller 2 gånger.
  Tur att ni fick tillbaka elen, klart det inte går att vara nyfiken utan te! ;-)

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig bild på gammelmatte med både Imma och Philemon i knät! Snart ligger dom i en hög på andra ställen också!
  Tur att de gula gubbarna fixade så att elen reparerades genast, de måste se sig för vart de gräver, så de inte gör om misstaget.

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Mjau så mysigt ni verkar ha det. Skönt att Philemon och Imma kommer så bra överens. *spinner*

  SvaraRadera
 4. *sniff* Jag blir alldes tårögd av glädje att se Imma och Philemon samsas så fint om platsen i knät. Så glad att det fick bli Philemon som fick chansen, fastnade för just hans annons på Blocket och valde därför att tipsa om den, och det verkar ju ha blivit så rätt!

  SvaraRadera
 5. Så fort det har gått för Philemon att finna sig tillrätta. Roligt att Imma är så generös också, fast det visste vi förstås redan. Jag tycker gulingarna som grävde av kabeln borde bjuda på en månads fri el till er!

  SvaraRadera
 6. Vilken dag!!

  Vad bra det verkar gå med Imma och Philemon!

  Buff
  Linnsen o Frank

  SvaraRadera