Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 12 augusti 2011

Imma

Sicket ett elände - Conny var ute på gräsmattan i löplina idag när våra besökare från Grillby kom - och kan ni tänka er!!! - han tog ett byte. Ett riktigt byte - men det var faktiskt bytet som sedan tog honom. En HUGGORM. Visserligen en liten huggorm, men den väste och högg vilt omkring sig och - ... den högg Conny i kinden. Riktigt illa faktiskt. Connys "kind" svullnade upp ordentligt och svullnaden gick nedåt halsen på honom och eftersom han har ett hjärtfel så tyckte de på djursjukhuset att Kicki skulle komma dit med honom - då gällde det att snabbt få ihop pengar till bensin och till självrisken för Connys vård (c:a 2.000 kronor) så vi frågade runt i vår omgivning och vår rara veckogäst ställde upp med ett lån tills vi får pensionen på torsdag i nästa vecka. På så sätt får vi tid till att sälja av en del saker så vi kan ersätta de pengarna innan vi behöver betala månadens räkningar. Kanske kommer vi att behöva be om lite pengahjälp i slutet av månaden. Kanske ansöka om lite ur Snuffefonden. Det här var ju verkligen en oväntad och ovälkommen utgift - men vad gör man inte för sin lilla katt? - säger gammelmatte.

7 kommentarer:

 1. Men, stackar Conny, vilken otur för honom att få tag i en orm. Det hade varit bättre med en musling!
  Vi håller tassarna och ber en bön till Skaparkatten att han blir bra fort!

  =^.^=

  Nosbuffar!

  SvaraRadera
 2. STACKARS Conny som bidde biten av den däringa huggande masken :(
  Hoppas att du kryar på dig fort Conny !!!
  Nosbuffar och krya på dig kramar i massor från mig och matte

  SvaraRadera
 3. Men fyjam vad otäckt Conny! Hoppas du piggnar på dig snabbt, sen får du hålla dig till muslingar framöver. Huggormar kan vara riktigt farliga även för oss katter, fast det är tydligen värre för skällisar.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Vad otäckt, stackars dig, Conny. Låter absolut som ett uppdrag för Snuffefonden tycker vi.Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Hoppas att Conny kryar på sig snabbt! De är vackra och roliga de där huggisarna, men jamarns så giftiga. I synnerhet när de är små!
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 6. Stackars Conny, hoppas att han snabbt återhämtar sig. *håller tassarna* Klart ni ska ansöka ur Snuffefonden.

  SvaraRadera
 7. Fyjam, vad läskigt med ormbett som sedan svullnar upp. :( Rackarns otur att huggormen slingrade sig i gräset just där ni var. När man ser något som rör sig, är det svårt att låta bli att peta på det, även om det är farligt! Kurr och burr.

  SvaraRadera