Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 27 april 2013

Fortsatt sjukt här hos oss

Jahajam, nu är det matte som är sjuk. Kunde det inte räckt med gammelmattes vinterkräksjuka. Nähä, nu ska matte springa som en galning mellan sängen och toaletten, men gammelmatte tar god tass om oss - ja, hon tar tass om matte också och ser till att hon får mat, vatten och varmt te. Det är i alla fall lugnt och skönt här för gammelmatte öppnar till kattgården och killarna i husisgänget är där i flera timmar och då kan till och med philemon vara där utan att de bråkar med varandra. Jag går inte ut dit om det är någon annan katt där ute för jag gillar egentligen inte att vara ute om inte matte är med. Då går jag gärna lite med sele och koppel.

Gammelmatte har varit ute och arbetat lite i trädgården. Det ser så roligt ut för hon kör med rollatorn och tar med sig en blå plaststol och den sitter hon i då och då när hon krattar eller rensar i landen. Hon har stjälpt ut en massa jord och den tog hon från två planteringslådor som stod där marken var väldigt ojämn, men sedan fick hon ett väldigt sjå med att dra loss barkdukarna så att jorden kunde "sätta sig" som hon sa, alltså bli ett med mattan under. Det behövs mer jord för att få det jämnt och fint och sedan ska de båda planteringslådorna ställas tillbaka där och då kommer det att se väldigt fint ut. Sedan ska hon gjuta stengångar och sätta upp ett par sittbänkar där. Ett päronträd ska också planteras i rundeln med blommor runt. Matte ville hellre ha ett träd där och att vi sätter jungfru Maria någon annan stans i trädgården och det är matte som bestämmer i klosterträd-gården.

5 kommentarer:

 1. Men fyjam så trist med den där sjuka sjukan som inte vill åka hem :(
  Hoppas att din matte kryar på dig fort !

  SvaraRadera
 2. Tråkigt att matte är sjuk :(
  Vi hoppas att hon kryar på sig snart och ni får ha både matte och gammelmatte friska och glada igen :)
  Ni har jättefin rastgård också!!! Får ni, som vi gå ut som ni vill och när ni vill?

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej inte precis när vi vill, men alltid de dagar det är soligt och varmt för annars fryser mattarna för det är ju ett fönster som vi går ut igenom.

   Radera
 3. Vad grönt och fint ni har det hos er. Här har våren inte kommit lika långt. Superfin rastgård också. Vi är utekatter, så vi har ingen sån.
  Men den skulle vara rolig att leka i tror vi. Spinnhealing från oss till matte. NosGos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart att det är roligare att få vara utekatt, men på framsidan av huset går en väg med tung trafik och folk som inte bryr sig om att det är 50 där och den vägen är inte den enda utan vi har en väg som går från vår väg upp till 26:an och där kör man också ovarsamt.

   Radera