Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

söndag 28 april 2013

Matte

Först av allt vill jag tacka för alla goda ord och krya-på-dig-hälsningar som jag fått! Som Imma kanske har berättat någon gång, är jag dålig på att ligga sjuk... jag tycker inte om att ligga till sängs, utan vill vara uppe och dona med saker utifrån vad jag orkar för stunden. Så idag steg jag upp, klädde mig och gick ut i trädgården för att göra fint i minneslunden (städa bort sådant som vissnat, beskära rosorna m.m.). Innan jag gick in igen, tog jag en liten runda med sekatören i handen och klippte lite här och där, där kvistar stack ut åt "fel" håll. Gammelmatte gjorde mig sällskap under promenaden, så vi kunde prata om vad vi vill göra i trädgården framöver... utifrån ork och lust, givetvis. Och så kunde jag konstatera att inte bara blåsipporna utan även vitsipporna blommar!

Under större delen av dagen har alla katterna fått gå fritt inomhus (mellandörren har stått öppen, liksom dörrarna i källaren) och använda kattgården. Framåt sena eftermiddagen blev det kyligare och mulet, så då stängde vi ut men lät mellandörren vara öppen... i det stora hela fungerar det bra, bortsett från att Sixten och Philemon kommer ihop sig. Det är främst Sixten som följer efter och gärna muckar gräl med Philemon, som då blir rädd och morrar, väser och tassas... jag vet inte riktigt hur jag skall få bukt med det, men som den optimist jag är försöker jag låta dem vänja sig vid varandra.

En extra rolig sak hände idag: jag har fått en lång pratstund med Assar! Han hade just kommit in från kattgården och lagt sig i trappavsatsen, då jag mötte honom (på respekt-fullt avstånd, så klart) och så började han prata - kvittrade och gnydde långa haranger, som jag försökte besvara så gott jag kunde. Det var en spännande upplevelse! Som avslutning bjöd jag på godis, och sedan ville Assar gå hem till sig... han var nog rätt trött då, blyg som han är.

1 kommentar:

 1. Skönt att höra att du är på benen igen, men ta det varligt i början :)
  Vi hoppas att grabbarna vänjer sig vid varandra och blir vänner också.
  Mysigt att Assar berättade om sin spinnande dag!!!

  Kram
  /Julia

  SvaraRadera