Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 26 februari 2010

Conny

De va ju de ja sa! Att de andra katterna e en säkerhetsrisk! I natt fick matte å gammelmatte leta i hela huse efter Sixten, som hade försvunni... ja tyckte förståss de kunde bett mej nosa fram'en, men ja blev instängd i sovrumme för att inte "skrämmas" *fnys*. Sen när matte kom tebaks va hon alldeles riven över armar å rygg å sa att Sixten hade lega ihopkurad allra längst bort i källarn å vari så rädd att hon inte kunde få hem honom annat än jenom att bära honom. Å då rivde han henne, för hon höll fast'en. Men upp kom han i alla fall, å gammelmatte kunde je honom godis utan att han gömde sej. Matte säjer att hon nog har "förbrukat sitt förtroendekapital" va nu de betyder... hon säjer att hon inte e lessen för de, för de va hennes eget fel som "bröt mot reglerna". Hm!

Ser ni att ja håller på å lära mig skriva bättre? Imma övar me mej på den gamla lapptåppen som matte har i sovrumme... den går inte att ha te mycke annat, men skriva kan man å ja övar flitit varje da. Imma jamar att ja måste lära mej skriva "vårdat", hon tycker att ja e en så jättebra klosterkatt å gör nästan allting rätt - ja måste bara sluta gräla på de andra katterna, jamar hon, å så måste ja skriva bättre ifall ja en dag kanske blir taleskatt för oss allihopa. Hm, undrar om de betyder att hon kanske tycker att ja kan ta över efter henne? Hon känner sej gammal, jamar hon... å mest ligger hon still nånstans, helst i mattes famn. Fast ibland lägger ja mej nära henne å värmer henne, för nu för tiden e vi go'a vänner å tycker mycke om varann!

7 kommentarer:

 1. Vilken tur att Sixten kom till rätta igen. Katter på vift är aldrig kul. Undra om jag ska skicka Snuffe till er så även han får lära sig att skriva vårdat. Ibland så fastnar han ju med tassarna i tangentbordet. *ahem* Skönt att ni är vänner i alla fall. Det kan ju liksom vara helmysigt att ligga och värma varandra.

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att de hittade Sixten, ni har så ju så mycket platser att vara på! Vi får hoppas att Sixten gosar med gammelmatte snart igen! Du skriver jättebra Conny, det är spännande att läsa om er. Bra att du myser med Imma också det tror vi hon behöver! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Conny, jag tycker du är SÅÅ duktig, och bättre kommer det att bli när Imma fått lära dig lite till. Om Sixten gömmer sig nån mer gång tycker jag att din matte ska ta en stor handduk och lägga över honom innan hon lyfter honom. Dels brukar katter bli lugnare då, dels är det lättare att undvika att bli riven. Vi får inte glömma att det är alldeles nyligen som Sixten vågade bli klappad överhuvudtaget, så det kanske går lite fram och tillbaka innan han definitivt kommer över rädslan. Fast det kommer han att göra, bara han får lite tid, och det vet jag att han får.

  SvaraRadera
 4. Va duktig du är Conny! Jag hoppas verkligen att Trazzel kunde vara lika läraktig som du

  SvaraRadera
 5. Stackars Sixten som kom bort. Och stackars matte som blev riven. Hoppas att det inte var för illa.

  Håller med de övriga, vi tycker också att du är jätteduktig på att blogga, Conny. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Sixten glömmer snart att han blev sur på Gammelmatte! Hur många gånger har man inte varit tvärilsk när man blivit utsatt för kloklippning för att bara gosa på några minuter senare.

  De ordnar sig.

  Tycker verkligen du blivit duktig på att blogga Conny. Nosbuff

  SvaraRadera
 7. Nu var det lyckligtvis (av hälsoskäl) inte gammelmatte utan jag, matte, som lyckades fånga in stackars vettskrämda Sixten och bära upp honom i huset. Och jag tar mina rivsår med stort lugn - jag vet att han inte menade något illa. Förresten är vi vänner igen, och jag har fått gosa med honom flera gånger sedan äventyret i källaren! *glad*

  SvaraRadera