Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 22 februari 2010

Matte

Jag tänkte att jag skulle passa på att förklara hur klostret ser ut (ungarna har ändå inte tid att blogga - de kalasar på Purina Gourmet Casserole i skålar "över hela huset" - hihi!).

Så här ser det ut, inrymt i ett alldeles vanligt parhus bestående av två fyrarumslägenheter i två våningar och en gemensam källare (bilden togs långt före jul):I varje lägenhet finns två rum, kök och badrum i bottenvåningen och två rum i övervåningen. Källaren består av kapellet, ett litet församlingsrum, en liten skrudkammare, pannrummet, tvättstugan och två hobbyrum som bl.a. skall bli bibliotek med sköna sittplatser när vi nu någon gång får ork att röja i röran... hihi! Rummen är inte särskilt stora, men de är många... inte något slott, precis, även om det ur kattperspektiv nog upplevs så *skrattar*.

Sedan har vi en stor fin trädgård som på tre sidor är en gammal fruktträdgård med gräsmattor och på baksidan en gräsmatta samt en skogsbacke. Det är på baksidan vi håller på att bygga (och bygga ut) kattgården med in-/utgång via kattlucka inifrån huset (bilden togs i somras):Nästa projekt blir att näta in verandan på framsidan av huset... men det lär tyvärr dröja, för det blir en rätt dyr investering för ett fattigt kloster.

Gammelmatte, katterna och jag bor framför allt i ena halvan av huset (den till höger på fotot högst upp) och använder den vänstra halvan som bostad för reträttgäster. Men när ingen är där, eller då klosterkatterna behöver rycka in för att ta hand om ledsna gäster, får givetvis katterna följa med över. Tanken är att de så småningom skall ha fri tillgång till hela huset dygnet runt, för drömmen är att få bygga ihop våra två små kök till ett stort lantkök! *suckar drömmande*

5 kommentarer:

 1. Så fin kattgården är! Tänk när snön är borta, vilka lyckomjau som kommer att höras från alla klosterkatter. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Fast vi har ju insett att den här kattgården inte räcker till sex katter, så vi skall bygga ut den till dubbla ytan. Och så skall det ju sättas upp massor av hyllor samt flera skydd. Vi hoppas att klosterkatterna blir nöjda.

  Nospussar till er alla tre!

  SvaraRadera
 3. Ser härligt ut, men nu har ni säkert en massa mer snö än vad det var på det fotot. Tänk att ha ett så stort hus att rusa runt i*drömmer*, jag får vänta till sommaren och njuta av den stora trädgården jag får springa fritt i. Med er två underbara människor i detta hus så är det ju uppenbart att katterna tycker att det är ett sagoslott för dem.

  SvaraRadera
 4. DEt är tur att ni har så många små hjälpredor i klostret. Hur skulle ni klara er utan Imma, Conny, Assar, Sixten, Jenny och Majsan? Det skulle väl inte gå alls att hålla reda på allt i huset?

  SvaraRadera
 5. Oja, mycke mera snö. En plogbil var här och plogade uppfarten till garaget i morse och han har nästan gjort ett fjäll i skogskanten av all snö han plogade bort.
  Visst är det så, Kattson, att det är tur att vi har så många hjälpsamma kissekatter, men så snart snön är borta ska vi köra iväg en hel del tekniskt och datatekniskt material som står i vägen i källaren. Den lokala bandyklubben vill ha detta till skrotpengar. Vi ska också köra tre flyttlådor böcker till Röda Korset i Töreboda som de kan omvandla till pengar. Sedan ska vi göra om två av rummen i källaren till bibliotek och om det är jättevarmt i sommar så är de båda rummen sköna att vistas i för de är de svalaste i hela källaren när vi inte eldar i pannan. Skönt för både två- och fyrbeningar!

  SvaraRadera