Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 3 februari 2010

Imma

Sixten är hemma igen, och helpälsad är han - åh, så skönt att veta! *svansdansar* Vi är alldeles ömma i tassarna, så mycket som vi har bett... men det är det värt när man sedan får veta att ens böner har hjälpt!

Katter skall inte vara ute i det här hemska vädret... här i Otterbäcken föll det två decimeter igår kväll medan matte och gammelmatte hämtade in den nya vedleveransen (som fick dumpas ute vid grinden, för det gick inte att köra in i trädgården för all snö), och under natten har det fallit ytterligare tre decimeter *ryser*. Så när matte tittade ut genom fönstret i morse, sa hon att vi var "insnöade"... och så ringde hon till någon och bad honom komma hit och ploga garageuppfarten, för matte får inte ut bilen ur garaget och vi har slut på blötmaten. Tur att frysen är full med siklöja! Conny är inte så förtjust, förstås... han verkar föredra burkmat framför hemlagat av någon underlig anledning. Men han får ta seden dit han kommer, för vi klosterkatter får inte vara kräsna... och vad är det för fel på kokt fisk?!? Särskilt som siklöja är full med jättegod löjrom! *slickar morrhåren*

Tittade ni på bilden som Conny visade häromdagen? Här kommer en ny av samma motiv, som matte tog idag...Det är TUR att vi får plogat, förresten... för nu i helgen är det dags för matte och gammelmatte att hämta hem Jenny och Majsan. Skall bli riktigt intressant att ta sig en titt på tjejerna! Och jag hoppas att de skall bli bra klosterkatter. De visar goda anlag för det i alla fall, verkar både kloka och omtänksamma, efter vad man läser mellan raderna i deras bloggande. Och för er som undrat ifall de får fortsätta att blogga härifrån, kan jag jama lugnande... det är i första tass jag som sköter bloggen, men visst låter jag de andra katterna komma till jams också!

6 kommentarer:

 1. Vi ser att även ni fått er beskärda del av snön. Vi tycker inte det ska snöa mer nu, för matte ska köra bil, långt, och då är det bättre om det inte är nån snö på vägarna. Vi håller tassarna för att det blir barmark tills vi ska åka hem. Vi har också klappat tassarna för att Sixten är hemma igen. Han ligger säkert och sover och njuter av att vara inomhus. Jenny och Majsan

  SvaraRadera
 2. Härligt med glada nyheter! Oj så mycket snö ni har fått. Det bästa just nu är att gå i ide tror vi, ingen idé att sticka ut nosen. Lika bra att ägna sig åt gos och mys. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. kattson: Ingen snö får hindra oss från att åka till Stockholm i helgen och E20 brukar vara bra plogad.
  dui och deco: Ja det är otroligt mycke snö. Vi har en stor väg precis utanför grinden, men vi kan inte se den inomhus för all snö på altan-räcket! Vi ska få hjälp att ploga upp till garaget!

  SvaraRadera
 4. Va kul att ni ska få nya kompisar. Dom får ni ta väl hand om, (va dum jag är - självklart gör ni det, ni är ju klosterkatter) Ser att ni oxå fått en massa vitt. Undrar när det tar slut det vita?

  SvaraRadera
 5. Kokt fisk låter jättemumsigt, tycker vi. Fast vi missar kan också ha favoriträtter och inte-lika-goda-rätter precis som tvåbeningarna har. Det ser vi bland oss tre kissar också. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. oj, ni har nog mer snö än oss. Men den vi har blåser omkring och lägger sig i höga drivor överallt. Vad roligt att ni ska bli fler, ser framemot att läsa hur det går för er alla.
  Tass/Puma

  SvaraRadera