Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 8 februari 2010

Matte

Nu är vi hemma, alla fyra - gammelmatte, Jenny, Majsan och jag. Vi kom för någon timme sedan, så vi har knappt hunnit stampa av oss snön... men tjejerna är installerade här i biblioteket med sina saker (transportkorgarna med öppna dörrar, sandlådan, matskålarna, leksaker de hade med sig o.s.v.) och verkar ta det hela med ro. De är riktigt coola damer! Conny har suttit utanför biblioteksdörren (som är av glas) och grälat på dem, men de bara stirrar tillbaka genom glaset och verkar inte ett dugg rädda. Imma har faktiskt varit här inne och tagit sig en ordentlig titt på sina nya postulanter - det gick bra tills Jenny helt frankt hoppade upp till henne och nosade på henne. Det slutade med att damerna väste åt varandra, och sedan drog sig Imma värdigt tillbaka till sin kammare.

Första bilden i nya hemmet:Hemresan gick mycket bra! Majsan jamade inte länge innan hon somnade strax före Strängnäs, och Jenny - som jamat små och stora protester från Södertälje till Arboga - tystnade när hon fick komma ur transportkorgen och krypa ihop i gammelmattes famn. Sedan satt de och småpratade resten av resan. Men nog är vi trötta, och i natt lär vi sova ovaggade...! Jenny, Majsan och gammelmatte här inne - Conny, Imma och jag i sovrummet - Assar och Sixten i övervåningen.

Får rapportera mer i morgon...

5 kommentarer:

 1. Så skönt att hemresan gick bra! Vi väntar med spänning på nästa rapport. Låter som om Jenny och Majsan tar det hela med ro än så länge. Kurr och burr,

  SvaraRadera
 2. Skönt att ni är hemma igen. Hälsa till nykomlingarna från oss. *nosbuff*

  SvaraRadera
 3. Roligt att höra att det gått så bra hittils. Det var ju bra av Imma att presentera sig och kolla läget lite också. Tass/Puma

  SvaraRadera
 4. Tänk vilken skillnad mot att bo på katthemmet. Och får man sitta i gammelmattes knä och mysa är det ju OK att åka bil också. Jag tror ni kommer att komma bra överens med alla andra katter i huset också. Fast ibland måste man ju tala om vissa saker för varandra. Och kanske tycker inte Imma och Conny att det är ni som ska bestämma direkt, eller vad tror ni? Fast ni är så snälla så jag tror det löser sig ganska snabbt.

  SvaraRadera
 5. *vift vift vift*
  Lycka till med alla kissekatterna tillsammans!
  *vift vift vift*

  Trassla Pälsboll

  SvaraRadera