Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 8 februari 2010

Matte

Tänker att ni är många därute som vill ha täta rapporter om hur vi har det här i klostret just nu... så då skall ni naturligtvis få det!

Natten har varit mycket lugn, men jag är arg och upprörd över de människor som tidigare haft lyckan att få leva med dessa ljuvliga gostroll. Och nu menar jag inte katthemmet, för de har tvärtom gjort massor för att lindra effekterna av den hantering Jenny och Majsan måste ha råkat ut för hos sina tidigare ägare. Om jag har förstått saken rätt var i starten Majsan sommarkatt och Jenny skilsmässokatt... söta när de var små, sedan snabbt degraderade till "kattkräk". Och vad var det egentligen för människor som adopterade dem från katthemmet förra gången?!? Ingen av tjejerna vågade ens kliva upp i gammelmattes säng, trots att hon låg på en madrass på golvet och lockade på dem... de måste ha fått lära sig (förmodligen brutalt) att katter inte skall vara i sängar. Inte heller går det att bjuda dem på vare sig kattgodis (Dentabits eller Temptations) eller människomat... de vet troligen inte vad det är!

Bägge flickorna är jättesöta, kurriga, keliga och oerhört kontaktsökande. De är inte rädda för husets andra katter - egentligen är det bara Conny som har problem med situationen och som sitter en bit ifrån och ylar sitt missnöje. Men det förvånar mig inte... han har ju ända sedan han kom försökt bli alfahanne här *skrattar*. Imma letar upp en lugn plats där hon har uppsikt, och där sitter hon sedan och betraktar alla med fundersamma blickar. Jenny tar rum för rum i besittning, Majsan sitter här hos mig eller - om Imma sitter hos mig - i närheten. Assar och Sixten har varit nere och tagit sig en titt på nykomlingarna, och det enda som hände var att Majsan blev konsternerad över hur lik Jenny Sixten är - hihi!

Här finns så mycket att göra... de här flickorna behöver få bli bortskämda. De har mött en oförsonlig människotyp som tutat i dem att de är värdelösa... det måste vi ändra på, och ju förr dess bättre.

8 kommentarer:

 1. Ibland blir man extra varm om hjärtat. Det blir jag när jag läser om hur Jenny och Majsan, dessa fantastiska katter, har fått det till slut. De har säkert haft det ganska tufft i sin tidigare liv, men till slut blev det rätt. Tyvärr blir det inte så för alla katter, så vi får vara glada för deras skull att det inträffade i deras liv. Jag tror att de så småningom kommer att lära sig att man FÅR vara i människors sängar och att det är jättemysigt där. Tack snälla ni för att ni ger dem ett fint hem och skämmer bort dem. Det är de värda. Blogghjälpen.

  SvaraRadera
 2. Det värmer oss ordentligt i pälsen att få höra hur bra det går. *spinner* Ge alla en stor nospuss från mig och Snuffe... och husse.

  SvaraRadera
 3. Jennys och Majsans aftonbön, som jag fått den viskad av en liten kattängel:
  "Goda SkaparKatt, du som format våra tassar, morrhår och svansar, tack för din nåd! När vi varit rädda och oönskade sände Du Din Ängel till oss, fast det visst vi inte då. Det såg ut som en vanlig människa. Men Ängeln tog oss till en trygg plats och gav oss mat, värme och närhet. Hon lovade också att vi skulle få komma Hem. Vi väntade varje dag vid transportburen, för vi litar på Dig, SkaparKatten. Nu har vi gjort en lång resa och kommit till nya människor. ModerKatten här säger att vi är efterlängtade, och att det här är ett Hemma som vi skall dela, i all tid. Och att människorna här är också i stort sett Dina Änglar. Hjälp oss att bli ett med Flocken här och bli lyckliga! Lägg Din Mjuka Svans runtom oss alla och beskydda oss och våra nya människor. Tack SkaparKatten för Din Kärlek, som gett oss detta! NosBuffar från Majsan och Jenny."
  TassKram Wikki

  SvaraRadera
 4. Härligt att alla verkar ta situationen med ro! Ja, utom Conny. Just nu. Men när han har charmat missorna, eller de har charmat honom, kanske ylandet upphör? *kattleenden* Säkert kommer även Jenny och Majsan att upptäcka godsaker allt eftersom. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Vad bra att ni berättar med en gång, vi är så nyfikna! Det kommer säkert att gå jättebra och tänk vad det ska vara fullt i sängarna såsmåningom! Säger som våra andra kompisar. Tur att Majsan och Jenny får komma till er! Nosbuffar

  SvaraRadera
 6. Det är glädjande att höra att det fungerar bra med nykomlingarna och att dom acklimatiserar sej och att de blir väl omhändertagna av er efter vad de har fått utstå. *nosbuffar* till er alla

  SvaraRadera
 7. Hej ni som har Majsan och Jenny!!!
  Jag var ett av barnen som hade katterna.

  Jag tycker inte att det är okej att ni säger att katterna har behandlats dåligt av oss. Majsan och Jenny har alltid sovit i våra sängar.
  Dentabits eller Temptations har jag redan prövat och de gillar inte de kattgodiset!!
  De har ätit människomat.
  Men Majsan och Jenny är kräsna katter.

  När vi först fick katterna gillade dom inte heller att sova i sängarna det tog TID!
  Ni kan inte komma och säga att vi har gjort dem illa osv.
  Jag är sård och arg över de trakaseringarna vi fått av er.!

  Ni har ingen rätt att säga att dom måste behandlats "brutalt"

  Jag gick ut varje dag ut katterna i koppel när det var lagom skönt så de fick äta gräsmo så....

  Bara så att ni vet så har KATTERNA BEHANDLATS BRA NÄR DOM BODDE HOS OSS!!!

  Så jag vill inte veta mer att ni skriver illa om oss för vi har inte gjort dom illa!
  DET VAR MINA KATTER!
  Vi skulle aldrig göra dom illa, du har ingen anning om hur mycket jag älskar dom. vll gärna ha ett svar!

  SvaraRadera
 8. Hej ni som har Majsan och Jenny nu!!

  Jag är ett av barnen som hade Majsan och Jenny!

  Jag tycker inte det är okej att ni skriver att katterna har behandlats dåligt, för de har dom inte. Katterna har ALLTID sovit i våra sängar, kattgodisarna ni prövat har jag redan prövat, dom gillade inte dom! Katterna är kräsna, vi gav dom gourmé mat ibland, pröva det. Dom åt bara kattmynta!

  Bara för att katterna inte vill sova i din säng och inte äta godisarna du ger. BEHÖVER du då SKYLLA på oss??

  Vi har inte gjort Majsan och Jenny illa, dom betyde allt för oss!

  Så du har ingen rätt att säga att katterna måste ha plågats i sitt andra hem!!!
  Du känner inte oss så du har ingen aning om hur vi är.

  Jag blir sårad och arg när du skriver sådant om oss. JAG VALDE EJ ATT TA BORT KATTERNA
  Men så blev det, men jag hoppades på det bästa för dom !, men tydligen får man bara skit av er, jag tänkte det är ju bra att dom hamnade med andra katter osv. Men det ända DU gör e att skylla på oss, påstå att vi behandlat dom illa.

  Du får tro precis vad du vill men du har inte rätt att skylla på oss!
  Majsan och Jenny betydde allt för oss,

  Jag gick ut varje dag med katterna i koppel när det var skönt väder, så de kunde äta gräs och så.
  När vi fick katterna så det första de gjorde var inte att lägga sig i våra sängar. Det tar TID!(som ni kanske vet)
  Jag hoppas att du fattar och inser att vi inte har gjort våra katter illa!
  Jag vill inte se mer ila om oss på din sida! Okej!
  JAG HOPPAS du läser och förstår hur jag känner när du skriver så ila om oss!
  Jag vill gärna ha ett svar av dig snarast!


  Tack// Barnet som hade katterna!

  SvaraRadera