Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 11 februari 2010

Matte

Det spännande med att få nya katter i huset är att lära känna dem. Katter är individer precis lika mycket som människor, och det tar tid att komma underfund med deras personligheter... man gör sig en bild av dem, men ju längre tiden går desto mer inser man att man tagit fel *skrattar*.

Både Jenny och Majsan är överviktiga och behöver gå ner i vikt, men det tror jag kommer av sig självt när de blir tuffare och rör sig friare i huset. Jenny upptäckte källaren igår och blev först förskräckt, men tog sedan mod till sig att gå ner och undersöka denna nya del av huset. Majsan upptäckte källartrappan idag, men tog bara ett par steg innan hon vände... hennes ansiktsuttryck var obetalbart: "Va'?!? Är huset ÄNNU större?!?"

Conny har tillbringat dagen i andra änden av huset (han älskar att sova nerkrupen bland gosedjuren i barnsängen vi har uppställd i ett av gästrummen där borta), medan Imma tar det lugnt och sover inrullad i mitt täcke. Majsan cirklar kring mig och gammelmatte och Jenny är mest i källaren - Gud vet att där finns mycket att undersöka! Kanske håller hon på att utbilda sig till nosolog? Vi behöver en ny sedan Aragorn gick bort, så det skulle passa bra...

Enda orosmolnet på klosterhimlen är att Majsan andas så tungt. Jag hoppas att det beror på hennes övervikt, för då går det snart över... hon liksom stönar när hon äter eller tvättar sig, och snarkar när hon sover. Får vi inte bukt med det, kommer jag dock att låta Olle (vår underbare veterinär) ta sig en titt på henne! Hennes hjärta låter bra, jag har lyssnat på det i stetoskop och hör inget oroväckande.

Båda flickorna är mycket mer pratsamma än husisar brukar vara - troligen katthemmets förtjänst. Särskilt Majsan pratar, både med oss och för sig själv, och hon har en härlig liten hes röst. Jenny pratar med oss när vi gosar. Och bägge katterna börjar spinna så fort man tar i dem!

7 kommentarer:

 1. jag tycker inte om att man använder ordet överviktiga till fina kattflickor. Jag föreslår att man kanske kunde säja att man växer i sin päls... Mizzan ålderkatten i mitt hus går under benämningen "köttbullen" här hemma och jag kan sätta min tass på att hon skulle bli väldigt förolämpad om människorna skulle säja att hon är överviktigt. Men ärligt jamat så har hon väldigt stor päls...*hm* nosbuff

  SvaraRadera
 2. Härligt att damerna börjar utvidga reviret bit för bit. Finns mycket spännande att upptäcka i ett hus. Lyckliga er som har en trappa! Vi älskar att kattfnatta uppför och nerför tappor. Tycker matte borde installera en i lägenheten. Bara för oss. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. På katthemmet undersöktes både Jenny och Majsan och ingen noterade att Majsan skulle ha nåt problem. Lite "trivselvikt" har hon, men jag tror hon kommer att få bort den ganska snabbt när hon ska undersöka hela klostret. Lilla Conny kommer nog snart att inse att de nya tjejerna inte är så farliga, tvärtom ganska trevliga damer. Hoppas snart få höra mer om hur det går.

  SvaraRadera
 4. Det går verkligen fort för tjejerna! Tänk, källaren alla redan! Hur är det med Assar och Sixten? Tasskram

  SvaraRadera
 5. MAYA: Förlåt om du tog illa upp, sötnos! Men jag är också överviktig och vet att man behöver ta hand om sitt hjärta - det är bara det jag tänker på, inget annat. Något skönhetsvärde i smal eller tjock ser jag inte, det lovar jag!

  FINDUS, ISAK och RASMUS: Vi har faktiskt FYRA trappor i huset, så här finns massor av racerbanor för katterna!

  KATTSON: Jag är övertygad om att Majsans andningsproblem inte är farliga, utan beror på hennes övervikt. Och ni på katthemmet har inte på långa vägar samma möjlighet att upptäcka småsaker hos katterna som den som lever med katten inpå sig dag och natt, så jag klandrar definitivt inte er. Hoppas att du inte tog det som kritik, för så var det alls inte menat!

  DUI och DECO: Assar och Sixten tycks gilla att Jenny och Majsan har kommit - de leker hej vilt om nätterna!

  Nospussar till alla katterna från matte sr. Carina.

  SvaraRadera
 6. Skönt att det verkar gå så bra för missarna. *tass*

  SvaraRadera
 7. MAYA: Jag läste någonstans på nätet om någon som kallar sin katt "klotbältan"... minns inte vem det var, men det kanske är lika bra?

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera