Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 13 februari 2010

Matte

Idag har vi äntligen fått i ordning alla de saker som Jenny och Majsan hade med sig från katthemmet - vi ville inte göra det förrän vi kunde säkra dem, så att det inte händer några olyckor. Klätterställningen har vi skruvat fast i väggen här inne i biblioteket, och katterna blev överlyckliga - de satte genast igång att klösa och klättra, och sedan satt Majsan en lång stund högst upp och strålade av glädje. Det värmde hjärtat att se!Jenny å sin sida lade direkt beslag på elementsängen, där hon låg och såg så belåten ut...Conny har också en sådan, men den har vi fått flytta in i sovrummet eftersom han blir misslynt inför tanken att någon av inkräktarna skulle kunna ta sig fräckheten att ligga i den *skrattar*. Fast han har faktiskt nästan slutat yla åt dem! Det är bara när de kommer alldeles inpå, som han protesterar med dova lågmälda ylanden... gammelmatte och jag skojar med honom och säger att det nog är dimma ute eftersom mistluren hörs. Lite får man väl retas med sina sötnosar?

Inte en enda katt har rykt ihop med en enda annan katt här, så jag tror absolut att vi snart har frid och ro i gruppen. Och nu har vi varmt och skönt inne också - min svåger och systerson var här idag och lämpade av närmare två kubik ved. Vi är verkligen omgivna av änglar!

Måste få passa på att berätta hur bra Assar och Sixten mår av att Jenny och Majsan har flyttat hit. I natt har Assar legat vid gammelmattes fötter i hennes säng, och Sixten var framme och nosade henne i ansiktet. Dessutom kommer de ner från övervåningen allt tidigare om kvällarna och går upp allt senare, så flickornas närvaro förlänger deras besök här nere i bottenvåningen med flera timmar *glad*.

6 kommentarer:

 1. Alla verkar vinna på att tjejerna flyttade över. Klia alla under hakan från oss.

  SvaraRadera
 2. Vad glada vi blir!Mysigt att Sixten och Assar hittar ner till er andra! Skönt att ni har fått värme också!Tasskramar

  SvaraRadera
 3. Jag visste att "mina" tjejer skulle ha gott inflytande på klostrets andra katter, och människor. De bara sprider värme om välbehag omkring sig. Fast det hade de aldrig fått visa om de inte fått ett hem som det i klostret. Fantastiskt.

  SvaraRadera
 4. Så skönt att alla kommer så bra överens! Fin plats för klätterställningen, med bra utsikt genom fönstret också. Det var nog en härlig överraskning för de missorna att "hitta" sin klätterställning igen. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Jag tror att det finns två väldigt fina människor som sprider en fin kattkärlek omkring sig också...
  TassKram Wikki

  SvaraRadera
 6. Frrrrrrrrrrr, alla är vänner och idag är det vändagen:-) Glad vändag på er! Jag vill också ha en vän, jag tror jag ska tala allvar med slaven!

  SvaraRadera