Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 23 februari 2010

Imma

Nu har jag så smått dragit igång Jennys och Majsans utbildning... de har fått i uppdrag att studera tvåbeningar för att lära sig hur dessa fungerar. Sådant som för oss katter framstår som självklart är inte alls likadant för människor, och därför måste man iaktta dem noga och försöka komma underfund med hur de tänker och handlar. Båda flickorna tar sin utbildning på allvar och placerar sig på strategiska platser för att studera matte och gammelmatte (och eventuella andra tvåbeningar som dyker upp i reviret)... tyvärr verkar detta krocka med Connys plan för säkerhetsarbetet, så vi har haft lite skärmytslingar då Conny grälat på att flickorna upptagit hans vaktplatser eller varit i vägen för honom i hans arbete. Jag har bett flickorna att försöka visa förståelse, men också jamat allvar med Conny att han inte får störa dem i deras viktiga utbildning... han är ju novis nu, och det är förklarligt om han har hunnit glömma hur det var att vara nyanländ postulant, men alla måste visa varandra respekt om vårt viktiga arbete skall fungera.

5 kommentarer:

 1. Det är en diger utbildning tjejerna har framför sej. Att förstå sej på människor är inte lätt..
  Men jag tror att du kan få alla pusselbitarna på plats så både tjejerna och Conny kan samsas och alla kan utföra sitt arbete/utbildning

  SvaraRadera
 2. Hmm, ett klart fall för en diplomat. Diplokatt? Att få missarna att samsas och dessutom helst få dem att tro att idén var deras egen. Men om någon klarar det, så är det du, Imma! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Imma-det är bra att du finns där och med fast tass kan styra upp allting! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Du har tassarna fulla märker jag. Det kan inte vara lätt att vara både lärare och diplomat. Vi håller tassarna för att det inte blir allt för allvarliga skärmytslingar.

  SvaraRadera
 5. Det är ju jättebra att flickorna tar sin utbildning på allvar. Det är precis vad man kan vänta sig av dem. Conny tar ju sitt jobb på allvar också, men det är klart att han måste markera när han tycker nåt skulle vara annorlunda, eller hur? Jag tror allt kommer fungera utmärkt i klostret snart, bara alla får lite tid att växa inn i sina nya roller.

  SvaraRadera