Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 15 februari 2010

Imma

Jag har lovat Conny att börja med att prata om det här med mediciner. Han ber mig framföra till alla katter, att när ni måste ta mediciner kan ni tänka på honom som måste ta sin hjärtmedicin varje dag i hela sitt liv för att han skall få leva och ha hälsan. Så tycker ni att det känns obehagligt att behöva ta Flagyl, maskmedel, penicillin eller andra tabletter... skänk då en tanke till stackars Conny som varenda kväll blir upplyft i gammelmattes famn och måste vara med om att matte tvingar upp munnen på honom, släpper in tabletten i hans svalg och sedan droppar in vatten med en pipett så att han måste svälja alltsammans. Sedan får han godis som tröst, förstås... men det är klart att han blir deppig när han läser hur ni lider av en vecka eller två, medan han vet att han måste ta sina tabletter varenda kväll resten av livet.

Själv har jag jamat med matte om detta eländiga som kallas vinter. Jag avkrävde henne ett svar på varför det blir så här kallt och vitt, och hon svarade med en så märklig berättelse att jag inte vet om jag skall tro henne eller inte. Hon sa nämligen att vi bor på en planet som är alldeles rund som en boll och att den liksom rullar runt solen - ett varv för varje år. Samtidigt lutar bollen... eh, planeten, menar jag... lite grand åt sidan (hur nu en boll kan ha några sidor) så en period varje år lutar våran del av bollen bort från solen och då blir det kallt och snöigt. Sedan lutar den åt andra hållet, och då blir det soligt och varmt istället. Mycket konstig historia, om jag får jama vad jag tycker!

Får inte glömma att berätta det gammelmatte berättade för mig i morse: hon har fått klappa Sixten!

10 kommentarer:

 1. Medicin är inget kul alls, jag förstår bra hur Conny menar, jag blir också itvingad en stor tablett varje dag, fast jag slipper vatten, jag blir bara smekt på halsen tills jag sväljer och sen får jag godis så att den säkert ska gå ner, säger slaven. Äckligt. Jag spottar ut den ibland för att de inte ska tro att jag går med på vadsomhelst, men för det mesta är det enklast att få det gjort. Brorsan hade det nog ändå värst, sista tiden åt han tre tabletter per dag, plus lite lös gegga...

  Och OJ, och WOW för Sixten, säger slaven!

  SvaraRadera
 2. Tur att du är så duktig på att ta din medusin, Conny. Vi vill ju att du ska må bra! Och det är nog viktigt, så att du orkar vara husets säkerhetskatt? Vad roligt att höra att Sixten ville mysa (klappas). *spinner* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Ja alla de mödor med piller och jox... suck! Mjurre har tur för hans för-alltid-medicin smakar gott. Och Semlan får så mikrosmå piller att de går att gömma i leverpastej. Men jag känner ändå sympati även för de missar som måste ta äcklig pillergegga såväl kort som livslång tid - till alla dessa katter sänder jag en mjuk tröstande NosBuff... för visst är det tur att medicinerna finns, vill inte tänka på hur det skulle gå annars! NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 4. Stackars Conny. *tröstbuffar* Du får hälsa att han verkligen är värd en ny titel som visar hur duktig han är som tar både muduciner och jobbar som säkerhetskatt. *imponerad*

  Det där med att vi bor på en boll som snurrar runt, verkar förjamat underligt. Är du säker på att matte inte luras? Vi får starta en egen undersökning. Så måste du jama grattis till gammelmatte som fick klappa Sixten. Hm, ge Sixten beröm för han var så modig också.

  SvaraRadera
 5. Stackars dig Conny, bra att du tar din medusin så du får må bra. Tänk att du sköter ditt säkerhetsjobb så himla bra trots detta. Vi är impoterade!
  Vad det går framåt med Sixten och Assar vi kan inte annat än att bli glada! Nosbuffar

  SvaraRadera
 6. Stackars Conny. Det där med medicin är ett elände. På katthememt brukar vi "baka in" tabletter i räk- eller skinkost på tub. De flesta katter brukar tycka det är OK, men det kanske ni redan testat? Så kul att Sixten börjar förstå att människor kan vara snälla också. Han har säkert dåliga erfarenheter eftersom han varit så rädd. Men även skygga katter kan förvandlas till myskatter med rätt människor omkring sig. Det tror jag både Sixten och de andra katterna i Otterbäcken har.

  SvaraRadera
 7. Meduciner tycker jag inte.. Stackars Conny jag lider med honom. Det räcker med att jag måste ta en sån där tablett varje söndag för att jag inte ska bli så där konstig i kroppen som katter annars blir en viss månad på året.

  SvaraRadera
 8. ja, usch meduciner är inte roliga, men de hjälper oss iallafall att blir friska som tur är. Matte har berättat att en kollaga på hennes jobb har en katt som har fått kattflunsan, han får nu både ögondroppar och nässpray för att bli bättre.
  Tass/Puma

  SvaraRadera
 9. Piller inte roligt alls förstår Conny att det känns framåt kvällen "TRÖST" Flagyl är väl bra för det är i flaska men vad det smakar. Värre än självdöd råtta det där i flaskan. Profender maskmedel är oljust eftersom det kan smygas på Fast de klart helt plötsligt är man avmaskad. Dropp i nacken snabbt som attan. Husse tycker det i alla fall är lite väl mycket nu. Ibland har han tandvärk Sen är han snuvig förutom att han lider av dystymi.I dag fyller eran gamla matte år hälsa henne och fånga några mösslingar i källaren. Sen kan ni tillreda glaserade möss i ugn det finns recept på vår sida.

  SvaraRadera
 10. Förstår dig Conny, att du tycket det är trist med medicin, har jag också, eftersom jag också har HCM, ibland går det bra med att ta tabletten, ibland vill jag inte, men har inget val, säger matte, och jag gör som matte säger, får en liten godissmakportion efteråt med pulver av magmedicin strött på, håhåjaja, alltid är det något, men skönt när det är över, och jag får lite skinka som tack för visat mod
  Beata

  SvaraRadera