Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 31 maj 2010

Imma

Idag skall jag för ovanlighets skull berätta om två andra katter än någon av oss... nämligen treårige Enzo, som bor i Hölö, och lilla September, som bor i Gullspång, en liten bit härifrån.

Enzo behöver massor av katters, mattars och hussars knäppta tassar/händer just nu, för han mår inte alls bra och har t.o.m. slutat dricka... så snälla ni, skänk stärkande tankar till Enzo, och be Skaparkatten ordna så att hans husse får råd att ta honom till veterinären! Om vi kunde, skulle vi skicka pengar till Enzo... men vi hoppas att veterinären har ett gott hjärta och tar emot honom ändå, och att de kan ordna det där med betalningen efteråt.

September är en dam som haft Skaparkattens tass över sitt lilla huvud. Hon hittades av snälla människor som tog med henne till Töreboda djurhem den 9 september 2009, d.v.s. 090909... och därför fick hon namnet September. Matte säger att hon ser ut som sitt namn också, för hon är svartsköldpadd och mycket vacker: "Precis som en underbar septemberdag med solsken". Då hade hon farit väldigt illa, men djurhemmet tog väl hand om henne och en dag i vårvintras kom lyckan till henne i form av två tjejer i mattes ålder, som ville ge sin mamma en födelsedagspresent. En riktigt speciell sådan! Så de åkte till Törebodas djurhem och adopterade lilla September, som nu lever ett riktigt prinsessliv hemma hos sin nya matte och har det så bra, så bra! Matte och gammelmatte var där idag och hälsade på September och hennes matte, och de sa att både katt och matte älskar varandra så att det syns långa vägar.

Så olika kan livet te sig... en katt blir svårt sjuk och är för fattig för att få hjälp, och en annan blir en väldigt speciell födelsedagspresent åt en underbar matte!

4 kommentarer:

 1. KAn du berätta lite mer om Enzo? Diagnos? Kanske kunde vi ordna nån insamling om det finns nåt hopp?

  SvaraRadera
 2. Vi håller med Kattson. Just nu ber vi till Skaparkatten allt vi kan. Härligt för September att få ett eget hem. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Så bra allt ordnade sig för September! Vi hoppas att allt ser lika hoppfullt ut för Enzo. Hoppas att veterinären kan ta emot honom! Håller med övriga jamare, vi tassar iväg en slant om det behövs. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Jag har sänt ett mejl till Enzos husse och väntar på svar... tyvärr har jag ingen telefon till honom, men jag skall skicka ett nytt mejl och berätta att det finns rara människor och katter som vill hjälpa till! Ni är bäst!

  sr. Carina, klosterkatternas matte.

  SvaraRadera