Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 1 maj 2010

Imma

Det är bra att våren är här... men den är inte tillräckligt varm, så ungdomarna hänger fortfarande inomhus och stör. Önskar att matte och gammelmatte ville få klart den där kattgården så att åtminstone Conny och Majsan kunde hållas utomhus lite oftare, men det går inte förrän gammelmatte är bra i sitt finger och mattes axel mår bättre *suckar*. Ja, just det, några av er har jamat hur gammelmattes finger läker... jodå, nu säger hennes vet att han tror att risken för amputation är över i alla fall, men hon måste fortfarande gå till honom varje dag och bli ompysslad. Annars är hon väl rätt så pigg, tycker jag. Fast hon tycker inte om att inte få göra saker... veten har sagt att hon måste ta det lugnt, och det avskyr hon! Gammelmatte är nämligen en sådan som gör saker mest hela tiden... donar i trädgården, snickrar och pysslar, städar och möblerar om... ja, ni förstår.

Själv ligger jag i solskenet i sovrumsfönstret (klätterställningen står praktiskt precis innanför fönsterbrädan) och ber för alla katter som inte får sina kattliga rättigheter tillgodosedda. Ibland kommer änglarna förbi och viskar saker i mina stora öron, men det får jag inte prata om - det är hemligt. Ibland håller Conny mig sällskap, ibland kommer matte in och gosar med mig en stund eller ligger och vilar... hon är lite ledsen just nu och tänker på killarna som dog förra året - gammelhusse, Aragorn och Rufus. Jag saknar dem också, förstås! Men vi katter vet nog bättre än tvåbeningarna att allihop träffas igen på andra sidan Regnbågsbron... och då känns det inte lika ledsamt.

6 kommentarer:

 1. Så klokt du jamar Imma, klart vi alla ses på andra sidan Regnbågsbron. Skönt att höra att gammelmattes finger blir bättre och bättre. Förstår att det är jobbigt för henne att inte kunna göra allt hon brukar. Men ibland kommer ett tecken från någonstans och säger att man ska ta det lite lugnt. En prövning kanske, men nog ganska nyttigt ibland.

  SvaraRadera
 2. Gammelmatte och du kan ju vara tillsammans lite extra nu när gammelmatte inte kan göra någonting.Förstår att det känns extra jobbigt med tanke på allt som hänt.Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Vilken vis kisse du är. Det märks att det är du som styr i hushållet. Du får ge ordentligt med tröst nu när hon har ont i fingret och så tänker på kissarna i regnbågslandet.

  SvaraRadera
 4. Mjau Imma, snart kommer värmen, och vi kan njuta av den! Idag blev ju härlig och solen värmde verkligen!
  TassKram Wikki

  SvaraRadera
 5. Vi hoppas också på mer värme snart. Idag hade vi det jättefint och soligt, så det går nog åt rätt håll. Kattgården låter jättemysig. Tänk att kunna gå lös i den och känna uteluften!

  Skönt att gammelmattes finger är bättre. Vi hade inte förstått att det fanns risk för amputation, men vi vet förstås att kattbett kan ge ruggiga infektioner.
  Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Härligt att du och Conny kommer så bra överens nu.

  Snart kommer de att vara så varmt att man önskar man kunde sätta en blixtlås i pälsen och kliva ur. :)

  Nospuss på dig Imma

  SvaraRadera