Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 24 maj 2010

KlosterkatternaKlosterkatterna samlas i ring, tar varandras tassar och ber Skaparkatten att ta emot lilla Saga från Upplands-Väsby i sin öppna famn när hon kommer över Regnbågsbron nu i kväll. Saga var en s.k. "koloni-katt" som räddades av de enastående tjejerna vid Östgötakatterna och sedan fick sitt alldeles egna hem hos en underbar kattälskande matte där också kompisarna Beata, Felicia och Sigrid tog emot. Bara fem månader hann hon få i detta fina hem - men det var fem månader fyllda med lek, kärlek, gos och allt det som en liten missa har rätt att begära av livet!

Matte och gammelmatte tänder ett ljus och ber att Sagas matte skall få tröst och stöd i sin svåra sorg.

6 kommentarer:

 1. Usch så hemskt. Men hon fick i alla fall uppleva kärlek innan slutet. *sniff* Må skaparkatten vaka över henne.

  SvaraRadera
 2. Lilla Saga kommer bli väl omhändertagen på andra sidan Regnbågsbron också. Många snälla, fina kompisar väntar på henne där. Vi följer Saga i tankarna.

  SvaraRadera
 3. Mjaorr. Skönt i alla fall att hennes sista tid varit bra.

  Jag läste en gång en berättelse om en katt som slitit ont i hela sitt lilla kattliv och när den dog frågade de andra katterna vid Regnbågsbron vad "mänsklig kärlek" betydde. Den fick då återfödas för en kort tid som en liten, klen kattunge som människorna gjorde sitt bästa att rädda, bar runt på, matade osv. När den sen ändå dog så visste den vad kärlek var:´-( Jag skulle gärna länka till den, men vågar inte leta efter den just nu, kan inte sitta och småsnyfta på jobbet, sitter i disken:-) (Blir tårögd bara av att tänka på den, sentimental som jag är!)

  SvaraRadera
 4. nämen...skaparkatten tar väl hand om henne..

  SvaraRadera
 5. Så sorgligt! *sniff* En glädje mitt i allt det tråkiga, ät att Saga fick ett riktigt hem, med allt vad det innebär, under sina sista månader.

  SvaraRadera
 6. Tack för dom fina minnesorden om lilla Saga, min underbara bebislurva, som jag fick äran att dela hennes korta liv med, så oerhört sorgligt att hon inte fick uppleva mer tid tillsammans med oss, men hennes tid var ute här på jorden, och nu finns hon hos Skaparkatten och alla våra kattänglar
  Maggan47 matte till lilla Saga

  SvaraRadera