Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 22 maj 2010

Matte

Idag är det pingstafton - hänryckningens helg har börjat! Så jag tänkte låta katterna få njuta lite av sommarvärmen och solskenet - ja, d.v.s. de tre katter som går att ta ut (Sixten och Assar är inte redo för sele än på länge, och Imma fullständigt vägrar att sätta tassen utomhus om man inte släpper henne helt fri och sedan går med henne på promenaden).

Först ut var Conny, veteranen. Han verkade glad att slippa tröjan (premiär för i år!) och började genast gå sin inspektionsrunda i sele och löplina - kollade vedhögen, som matte borde tagit in men som fortfarande ligger kvar utanför källardörren, undersökte att de fina växterna som vi fått av Wikki mår bra (och de gör de) och utövade nosologi i största allmänhet, tills...

Majsan kom ut i sele och löplina, la sig platt intill stentrappan och tuggade lite gräs varpå hon bad att få gå in igen...

varefter Jenny kom ut i sele och löplina och började strosa omkring lite hit och dit i gräset. Då blev Conny plötsligt vaksam och tassade efter henne, och på samtliga bilder vi tog efter det ser man hur Conny smyger efter och spanar på henne. Inte för att Jenny brydde sig om det, men det ser väldigt roligt ut! Dock inte särskilt intressant för andra att se bild efter bild med Jenny som gör si och Jenny som gör så, medan Conny står alldeles i närheten och stirrar på henne *skrattar*.

Så istället vill jag bjuda på två andra bilder, som jag är väldigt nöjd med... först en på Conny, där han sitter och mediterar i kattlig upphöjdhet och sedan en på Jenny bland blommorna utanför kapellets fönster:

Det är alltså premiär för hennes uteliv - ja, här hos oss, alltså. Tidigare har hon ju fått vara utomhus betydligt mer än hon velat... men jag tror att hon kände trygghet i att nu ha sele och löplina, för hon stretade inte en enda gång utan gick stillsamt omkring tills hon fått nog och satte sig vid ytterdörren för att bli insläppt. Och Majsan har ju tydligt visat vad hon tycker om att vara ute... fast givetvis skall hon få fler chanser, för hon kan ju ändra sig!

När gammelmatte och jag kom in senare på eftermiddagen, fann vi tjejerna i biblioteket (där jag hade stängt persiennerna och öppnat ett fönster):

5 kommentarer:

 1. De kommer att älska att vara ute, bara de får vänja sig vid hur skönt det är. Lite mer tid är nog allt de behöver.

  SvaraRadera
 2. Mjau vad stilig du är Conny!!! Härliga sommarbilder och vad gott för missar att få känna gräs under tassarna!!!

  Roligt att växterna mår bra, har porslinsveronikan börjat blomma ljusblått än??! Vi visste ju inte vad ni har för växter och behöver för komplement att fylla på med - Stora matte säger att hon har fler plantor och kanske kan ta med ett lass till Örebro när hon kommer till kattutställningen, om ni kommer förbi då??! T ex gul daglilja hemerocallis, klint, praktlysing, borstnejlikor, vintergröna, mer purpurklätt osv!

  TassKramar Wikki

  SvaraRadera
 3. Vad härligt att tassa omkring ute! Ni är så fina. Snart är det dags för oss att gå ut med sele på, vi ligger i hårdträning.Men fram tills det är dags får altanen duga. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Åh, vilka härliga bilder! Man kan riktigt känna gräset under tassarna. Skönt att det blivit så varmt, att Conny slipper tröjan. Det betyder ju att sommaren är på väg! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder.

  Hade gärna sett en med Jenny och hennes övervakare/skyddsvakt/livvakt.

  Nospussar

  SvaraRadera