Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 1 december 2010

Imma

Jag är van vid att matte alltid berättar för mig vad hon skall göra... så när hon kom hem idag med ett stort plåster i armvecket, blev jag miss-lynt och undrade varför. Hon svarade att hon hade följt med gammelmatte till vårdcentralen (människo-veten) och där kommit på att eftersom hon snart skall träffa den där sköterskan som tar hand om hennes diabetes behövde hon ta lite prover i förväg. Så det gjorde hon, eftersom labbet var ledigt. Hm, är det inte underligt att tvåbeningar går alldeles frivilligt till sina sticketanter och blir stuckna?!? De är definitivt felkopplade inombords.

Ute ligger snön kvar och det är OKATTLIGT KALLT, men gammelmatte och matte eldar bra i källaren så varken postulanterna, Conny eller jag behöver frysa. Hoppas att ni också har det varmt och skönt? Fast det finns missar som är ute i det här vädret... så matte och gammelmatte åkte runt idag och satte upp affischer som de fått av Wikki där det står att man skall stödja sitt lokala katthem. Matte berättade att de har valt platser där många människor passerar så att så många som möjligt skall se affischerna, och så har de pratat med folk om hur VIKTIGT det är att så många katter som möjligt kommer inomhus NU DIREKT, för annars kommer de att frysa ihjäl... *hänger med huvudet*... tänk, det är så hemskt att jag inte klarar av att tänka på det utan att tårarna droppar ner på morrhåren! Och matte säger att om det gick, skulle hon proppa huset fullt med katter så att de åtminstone hade det varmt över vintern... men det går ju inte, för man måste ta hand om dem också.

3 kommentarer:

 1. Ni gör en stor insats som upplyser tvåbeningar om att det finns många katter därute som behöver hjälp NU. Drömmer om den dag då ALLA nödlidande katter, och förstås människor, för hjälp.

  SvaraRadera
 2. Håller med dig Imma att dom där tvåbeningarna måste ju kunna ta hand om oss oxå, annars hade våran matte gjort likadant som din, att hade hon haft plats, så hade hon tagit in precis alla katter vi ser där ute i kylan.
  Tarzan *ropade* på matte för ca 5 år sedan, att det fanns en katt till där ute i kylan, en kall *Septemberkväll* då gick matte ut och hämtade in en frusen katt, som verkade helt överbliven, kanske hade hon inget hem : *torkar en tår*
  Jag *Tarzan* sa då till matte att vi MÅSTE ta in den katten genast, för den ser ut att frysa, så vi tog in den katten i värmen.
  Det var Sessan.
  Sedan dess har hon stannat hos oss, mjau
  Bra va?
  Hon är så rolig att leka med, tycker jag: Tarzan, *FNISS*

  Tassentass till er alla där i klostret!

  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  http://katternasblogg.blogg.se

  SvaraRadera
 3. Sniff, en sån tur för Sessan! Och för Tarzan också, förstås:-)

  SvaraRadera