Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 14 december 2010

Imma

Ojoj, så mycket spring... *suckar*... skall det här kallas julefrid? Nåjam, julen har ju inte börjat än, så det kanske hinner lugna ner sig... men just nu försöker jag ligga lågt, för här skall tydligen rännas något alldeles väldigt av främmande folk den närmaste framtiden. En rörmokare skall komma hit och laga elementet i gammelmattes vardagsrum, och någon från kommunen skall komma hit och bära ved åt matte, eftersom hon måste ta hand om så mycket annat nu när gammelmatte i förrgår gick och "justerade knäet" som matte kallar det. Det betyder att gammelmatte har gjort sig illa i knäet och inte kan gå... det var något som visst heter ledband som har sträckt på sig för mycket. Tänk, vad dessa tvåbeningar kan ställa till med! Det braiga är att gammelmatte snart är frisk i sitt knä igen... och under tiden skall hon få låna en rullstol och kryckor, så att hon kan klara sig här hemma. Usch, rullstolar är jobbiga saker - man klämmer så lätt svansen under hjulen på dem! Gammelhusse hade ju rullstol, för han hade bara ett ben och fick inte gå på det konstgjorda han hade fått eftersom hjärtat inte orkade med det... inte visste jag att man bar benen med hjärtat?!? Å andra sidan blir det ju inte mycket gjort över huvud taget utan hjärta... *fundilerar*

Matte är ändå glad och säger att hon klarar det här fint - "det enda molnet på min himmel brukar vara pengar" sa hon till mig igår när vi diskuterade situationen "och nu behöver jag inte tänka lika mycket på det, eftersom jag blivit sjukpensionerad". Att skotta snö och bära ved och pyssla om gammelmatte och oss katter tycker hon går hur bra som helst, bara hon får göra det på sitt sätt och i sin takt... och det betyder att hon kommer att vila mycket mellan varje ansträngning, något som jag tycker om! För när matte vilar ligger hon i allmänhet i soffan och läser en bok, eller så sitter hon vid datorn och leker, och då kan jag gona mig i hennes famn.

Ja, just det - någon som hjälper matte att skotta rampen och vid postlådan skulle matte visst också försöka ordna hit... *suckar igen*... usch, ett sådant spring! Och advent som skall vara en fastetid?!?

2 kommentarer:

  1. Rullstol är vi experter på, vår matte sitter i en sen 2,5 år drygt. Man måste bara vara lite försiktig, matte har nästan ögon i nacken när hon rullar omkring.
    Pssst! Här får ni en hemlis... den är mysig att sova i när matte sitter i foffan eller ligger i sängen *viskar tyst*

    SvaraRadera
  2. Å, säger... förlåt, viskar ni det? Hm, skall kanske prova den där rullstolen någon gång när gammelmatte precis suttit i den, så att den är varm att ligga i... tack för tipset!

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera