Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 16 december 2010

Matte

Vilket dilemma! Conny tar den ena musen efter den andra... idag bar han upp nr. 6 och lekte med den en stund innan han lät mig slänga ut den genom badrumsfönstret. Jag är alltid noga med att berömma honom, och visst är jag glad att han tar mössen - vill inte för allt i världen att de skall få härja fritt i källaren eller rentav komma upp i huset! Men samtidigt oroar jag mig för att han skall bli sjuk... de bits ju, och hans skinn är inte lika tjockt som mitt. Kan en katt bli sjuk av musbett? Finns det motsvarande stelkrampssprutor för katter? Eftersom Conny är hjärtsjuk, är hans immunförsvar nedsatt... *orolig*

8 kommentarer:

 1. Tror inte det är någon fara med musbett, men jag vet inte. Däremot bör han avmaskas regelbundet om han har börjat käka möss.

  SvaraRadera
 2. Hmmmm... avmaskas, säger du? Hittills har han bara ätit ett mushuvud (resten lämnade han) och jag har tänkt att han kanske inte tyckte det var gott eftersom han sedan dess har släpat upp mössen levande och bara lekt med dem. Men du har rätt, jag vill inte ta några risker. Tack för tipset!

  Matte.

  SvaraRadera
 3. Nea har helt rätt, han bör avmaskas om han äter muslingarna. Men med tanke på hans hälsa är det klokt att prata med er jättefina vettis. Ring honom och fråga.

  SvaraRadera
 4. Jag skulle också rådfråga veterinär. Och passa också på att fråga vilke avmaskningsmedel han rekommenderar. Milbemax brukar ju vara bra eftersom det bara behövs en tablett men man ska inte glömma att alla sådana medel är ett gift och har Conny nedsatt immunförsvar så skulle jag nog rådfråga expertis innan jag gör nåt. Tror inte bett är största faran, snarare om musen har ätit nåt som katten i sin tur får i sig.

  SvaraRadera
 5. håller med - att prata med en veterinär är nog en bra idé. Bara för säkerhetsskull och sedan masktabletter

  SvaraRadera
 6. Hm, jag skulle vilja påminna om att hur många muslingar som han eventuellt redan ätit sig mätt på i källaren och därför sedan kommit upp med ett antal oätna kan vara Connys hemlighet?! Ungefär som när Nova och jag trollade bort allt på en hel fågel så när som några minimala fjädrar som matte hittade i köket under en de sista höstdagarna när balkongdörren kunde stå på glänt hela dagen....
  Nu blir vi INTE avmaskade rutinmässigt utan bara när det dyker upp masksegment i rumpepälsen, och det är inteså ofta!
  Ett rådslag med er kloka vet kan nog ge lugnande besked!
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 7. Måns bubben fick mask efter att ha gått ute en månad. Då fick han en tablett och det försvann i princip samma dag. :-)

  SvaraRadera
 8. Tack för era goda råd! Nu har jag pratat med Olle (var ändå förbi där och köpte nytt njurfoder) och han sa att jag kan avmaska Conny precis som vilken katt som helst - det påverkar inte hjärtat. Han föreslog ett medel som heter Milbumax, så det skall jag fråga efter på Apoteket på måndag (hann inte idag).

  Kram från matte.

  SvaraRadera