Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 8 december 2010

Imma

Matte har varit mycket sjuk på sistone... alltså, hon är sjuk oftare än vanligt, menar jag. Och både hon och gammelmatte är så trötta, så trötta, att de nästan inte orkar göra annat än sitta i soffan och dricka te och prata. Det gillar både Conny och jag - Conny, för då kan han leka pungkatt i gammelmattes famn, och jag, för då kan jag ligga ihoprullad i mattes knä och vara så där riktigt, riktigt nära. Det är bra att vara klosterkatt, för i ett kloster är adventsveckorna en fastetid... och det betyder att man skall hålla sig så stilla som möjligt och tänka höga och heliga tankar (ni vet, som vi katter gör året om, men som tvåbeningarna behöver en särskild anledning för att klara av). Min matte far aldrig omkring och gör en massa saker i advent, som jag har förstått att många andra mattar och hussar gör... ni vet, handlar tusen saker till jul, går ut och äter julmat i förväg med andra som inte heller kan vänta, stressar och blir utslitna långt innan själva firandet har börjat. Den enda festligheten vi har här i klostret före jul är Nobelfesten på TV, för den älskar matte att titta på! Och då sitter hon ju också still, vilket jag tycker om.

Några mer mösslejakter har det inte blivit, fast Conny säger att gammelmatte har förklarat för honom att det beror på att det inte är så kallt ute just nu. Det är tydligen så att mössen bara kommer inomhus om det är riktigt kallt ute... tänk, ett sådant öde att söka skydda undan kylan och istället hamna i gapet på Conny! Ta det lugnt nu, jag är så mycket katta att jag inte tycker synd om mössen... tänker bara att det är lite ironiskt att de små liven inte begriper att de kommer "ur askan i elden" som matte brukar säga.

Apropå Nobelfest - varför finns det inte ett Nobelpris för tvåbeningar som gjort något riktigt bra för djur?

5 kommentarer:

 1. Vad skönt med tvåbeningar som håller sig stilla.. Det gillar vi! nosbuff

  SvaraRadera
 2. Men usch då, hoppas att matte snart blir frisk igen. Det är ju inget kul att vara sjuk, även om man sitter stilla med en katt i knät.

  Nobelpris för tvåbeningar som gjort nåt bra för katter låter som en bra idé.

  SvaraRadera
 3. Mjau säger som Sippo:
  Nobelpris för tvåbeningar som gjort ngt bra för oss katter, låter jättebra, det borde införskaffas genast tycker både vi och matte, Tassen upp för det!

  Tass/
  Mimmi
  Chicko,
  Tarzan
  Sessan

  SvaraRadera
 4. Ett djurnobelpris vore toppen. Frågan är bara vem som skulle få det, tvåbening som gjort nåt bra för djur eller djur som gjort nåt bra för tvåbening? Nåjam, bra att matte och gammelmatte tar det lugnt så ni kan mysa allihop.

  SvaraRadera
 5. Vi håller med de andra, ett pris vore inte mer än rätt. Vår matte är stilla också, hon tycker att många har glömt VARFÖR vi firar jul. Nosgos

  SvaraRadera