Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 21 december 2010

Jenny

Jag undrar just hur den här julen skall bli? Fast jag vet förstås inte riktigt vad en jul är... jag har aldrig firat någon förut, vad jag kan minnas. Matte har dock berättat för oss om Jesusbarnet som föddes för att hjälpa alla i världen och om julgranar och god mat och vackra saker... och presenter! Jodå, hon har sagt att vi skall få presenter så att vi verkligen förstår att vi är älskade och att julen är något väldigt speciellt.

Fast jag hoppas verkligen att gammelmatte kommer hem till jul! Det är så väldigt tomt utan henne och jag saknar att kunna ligga tätt intill hennes rygg om nätterna och dela värme. Matte säger att hon absolut tror att gammelmatte kommer att vara hemma i jul, för sjukhusen brukar ge patienter "permission" om det går... det betyder tydligen att de får ledigt från sjukhuset för att vara hemma ett par dagar. Undrar om det betyder att gammelmatte får ledigt från sitt onda också? Det vore jättebra!

Vi saknar gammelmatte allihopa - kanske särskilt Rafael, som ser henne som sin matte. Nu tyr han sig till matte istället, men jag tror inte att han tycker att det är riktigt samma sak... man kan inte byta mattar så där hur som helst, precis lika lite som man kan byta katter utan att det känns i hjärtat. Matte försöker verkligen ta väl hand om oss, gosar med oss, ger oss mat och pratar om gammelmatte och om julen och om den där tvåbeningen som skall komma och vara här ett tag... han är visst ett kullsyskon till matte och jättesnäll, säger hon. Fast vi måste vara beredda på att han "inte är någon kattmänniska, direkt" sa hon också... äsch, det skall vi snart ändra på!

5 kommentarer:

 1. Vi hoppas också att gammelmatte får vara hemma hos dem som älskar henne.
  Det finns de som är rädda för katter. Mattefar var det, fast det erkände han aldrig, men vi och matte såg det. Vi gosade mycket med honom tills han överkom sin osäkerhet och började till och med leka med oss.
  Mattes kullsyskon kommer ni charma snabbt, det tror vi i alla fall.
  Nosbuffar och lite extra spinnhealing till gammelmatte

  SvaraRadera
 2. Vi håller alla tassar vi har för att gammelmatte ska få komma hem över julen. Det blir ju liksom bäst både för er och henne.

  SvaraRadera
 3. Hoppas verkligen att Gammelmatte kommer hem till jul. Det är ju ändå viktigast att vara tillsammans. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Även vi på Södertälje Katthem önskar att gammelmatte kommer hem, och att hon får stanna hemma. Och det där kullsyskonet till matte får ni verkligen se till att omvända. När han åker hem efter jul får ni se till att han åker till närmaste katthem och tar hand om en eller flera katter!

  SvaraRadera
 5. I ett senare inlägg har vi läst att gammelmatte kommer hem till jul. Skönt för alla, och Rafael får se att "hans" matte på plats igen. Det är verkligen kloka ord, det där om att mattar och katter inte kan bytas ut hur som helst! Kurr och burr.

  SvaraRadera