Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 16 oktober 2012

Imma

Idag har mattarna haft så mycket för sig att jag inte orkar engagera mig i allt... redan i morse stack de iväg till sjukhuset för att träffa en sjuk gymnast eller vad det var, och när de kom hem ringde de efter folk som bar in veden vi fick hem igår, gammelmatte började baka och matte ringde en massa telefonsamtal. Philemon blev alldeles nojig och passade t.o.m. på att rymma via verandan ner på gården i röran - *fniss* det fick matte att vakna upp och fara iväg ut för att hämta in honom, kan ni tro! Sedan pratade hon om kalla, våta tassar och ruggigt väder för katter att vara ute i... själv låg jag varmt och gott och bara iakttog det hela. Det tycker jag att man har rätt att unna sig när man kommit upp i min ålder och är abbemissa och allt!

Nej, det här är ingen kattlig dag, den saken är jamarsäker. Så istället skall jag visa er lite nytagna fotografier av noviserna som matte ordnat till mig. Jag tänkte att ni kanske var nyfikna på hur de har det?

Matte säger att Jenny är tidernas största gostroll och att hon blir slapp som en trasdocka i famnen och bara spinner om man gosar med henne. Fast hon är ett busfrö också, som kan fara omkring lika bra som Philemon när hon är på humör! Jenny är också den mest pratsamma i familjen (näst Philemon, förstås) och det bästa hon vet är att leka med vattnet ur kranen i köket... då gör det ingenting om hon blir blöt om tassarna eller i pälsen, fast hon annars avskyr bad lika mycket som jag gör *ryser*.

Majsan är som en mamma för hela gänget - och det behövs nog, så busiga som de är! Och alla killarna älskar henne, så ibland blir det gruff mellan dem om vem som skall få ligga bredvid henne ovanpå TV:n... oftast vinner Assar den kampen, men Rafael har börjat visa framtassarna, så vem vet vad som händer framöver? Gammelmatte kallar Majsan "matrona" och säger att det ser ut som om hon står med tassarna i sidorna och grymtar när de andra blir för busiga... "lite som min farmor kunde göra" skrattar matte.

Assar är gruppens absolut mest lekfulle medlem - han gör nästan inget annat än leker, och försöker locka med sig brorsan Sixten och de andra i raset. Vill ingen vara med, leker han för sig själv och verkar ha lika roligt ändå! Mot människor är han mycket blyg, men gammelmatte och matte får klappa honom vid vissa utvalda tillfällen (i samband med middagsutdelningen och i badrummet) och då spinner han. Kommer det främlingar, är han osynlig.

Sixten är en gentlekatt, värdig ut i klospetsarna - utom när lekfullheten tar över, vilket händer då och då. Annars föredrar han att sitta någonstans och hålla lite koll på brorsans framfart... och när matte kommer, vill han gärna gosa (även om det skall ske på hans villkor och med reträttvägen öppen för säkerhets skull). Faktum är att han hellre gosar än äter när middagen serveras! Mat kan man ägna sig åt när som helst, verkar han tycka... men är någon av mattarna i närheten, passar man på att bli kliad på huvudet, hakan och kinderna *kurr*.

Rafaels päls börjar så smått växa ut igen, så han är silkeslen och jättevacker! Mönstret syns tydligt, så det sitter uppenbarligen i våra skinn... hihi, tänk, det betyder att jag är blåsköldpaddad ända inpå skinnet! Och även om gammelmatte förblir hans stora kärlek, har han börjat komma till matte också för att bli gosad med - och så flirtar han med Majsan, till Assars stora förtrytelse. Annars är Rafaels stora intresse att iaktta de andra, äta och - som sagt - gosa med gammelmatte... och då spinner han så det hörs över hela rummet, säger matte.
3 kommentarer:

 1. Grått och regnigt, då är mys bäst tycker vi! Vad kul med alla bilder och att få höra lite mer om hur det är hos husisarna! Tänk vad det är skönt att få komma hem! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Vad kul med en rapport från er alla! Jamarfina bilder.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Trevligt att se noviserna också!

  SvaraRadera