Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 30 oktober 2012

Imma

Om nu någon tror att livet här i klostret är lugnt och skönt... vänta ett tag, den inledningen har jag visst jamat förut här i bloggen *fnissar*. Men som jamat, lugnt är det sannerligen inte! Idag åkte matte till Kristinehamn för att lämna blod på sjukhuset - något hon gör med jämna mellanrum, så det är jag van vid - men så, när hon kommer hem, sätter hon sig med Philemon och mig och frågar rakt ut: "Vad skulle ni tycka om att vi tog hand om en akutkatt några veckor?"

Jam blev alldeles paff! En katt? Bara så där? Utan förvarning eller något? Då berättade matte om en katt uppifrån Värmland som blir avlivad om inte katthemmet i Kristinehamn kan ordna ett akuthem åt honom i några veckor medan de läker ut en kattsnuva på katthemmet, och att matte varit där efter blodgivningen och pratat om praktiska detaljer som kattsand, kattmat o.s.v. Katthemmet har lovat att stå för allt som behövs, så nu vill matte ha vårt tillstånd att låta killen flytta in i Sagges rum några veckor... jam, vad svarar man på det? Klart vi tar emot honom om alternativet är att han avlivas!

När det gäller gammelmatte, så mår hon tydligen inte alls särskilt bra just nu. Det matte framför allt oroar sig för är att gammelmatte är deprimerad och tror att "sanden rinner ut" för henne... det betyder, säger matte, att gammelmatte verkar tro att hon snart skall dö. Uschjam! *ryser* Så matte peppar gammelmatte så mycket hon orkar, och hon har mejlat ett nödrop till familjen om pengar till bensin m.m.... jag tror att matte känner sig väldigt kluven just nu, för hon vill vara hos gammelmatte men också hos oss katter.

Och nu undrar ni förstås varför hon väljer att ta emot en akutkatt mitt i allt detta? Jo, det skall jag jama till er, att matte mår bättre i själen om hon får syssla med något roligt när livet i övrigt är svårt. Och vad är roligare än att gosa katt?!?

7 kommentarer:

 1. Ingenting! Telekattera till Gammelmatte att snart alla Sveriges katter telekatterar gos till henne så hon mår bättre snart. Det är lätt att bli dividerad på sjuka hus, det säger i alla fall lillie, så vi skickar massor av telekattiskt gos!! Och spinn och sånt också förstås. Om hon blir piggare, så får hon gärna låna min (Maurices) blå fisk att leka med. Det är mjausingens skojig och man KAN inte vara dividerad om man har en blå fisk!!!
  nosgos å gottisar och styrkegos till matte
  maurice & kajsa

  SvaraRadera
 2. Åhh va spinnande! Vi här hemma förstår hur er matte fundilerar och tycker att det kan juh göra både katten och er matte gott. Två flugor i en smäll som tvåbeningar ofta brukar jama *fniss*. Vi hejjar på er!

  Och vi hoppas att gammelmatte kommer må bättre snart, och vem vet.. Kanske tanken på en katt i nöd kan få även henne lite mera uppåt? Jag menar, vetskapen om att en katt behöver liite hjälp och får det hemma hos er i ett par veckor kanske kan göra henne glad och positiv igen :)

  Ni är hur underbara som helst! Kramar och Spinnhealing <3

  SvaraRadera
 3. Så klart han ska flytta hem till er!
  Dessutom så blir det säkert en ren vitamininjektion för Gammelmatte.
  Hon kommer att kämpa på och bli pigg för självklart vill hon hem till den nye kissen

  SvaraRadera
 4. Vi telekatteras också massor med gos, spinnhealing och kurrterapi till Gammelmatte! Hon måste bli frisk och träffa er nya jourkisse :-)

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Gammlematte får inte vara ledsen. Hon har inte alls åldern inne för att sanden ska rinna ut. Vi tillåter helt enkelt inte att nåt sånt sker *stampar med tassen*. Ska säga åt blogghjälpen att sätt in en bensinpeng.

  SvaraRadera
 6. Hälsa till Gammelmatte att vi tänker på henne allihop.

  SvaraRadera
 7. Er matte är en klok människa som förstår hur viktigt det är att hitta något glädjande i livet när allt är svårt.
  Vi tänker på er gammelmatte och hoppas att allt blir bra med henne snart igen. Skickar många nosbuffar till henne och er kloka matte.
  NosBuff

  SvaraRadera