Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 8 oktober 2012

Imma

Olika kattsonligheter kräver olika mattsonligheter, om ni förstår hur jag jamar. Själv är jag mycket nöjd med en matte som ofta ligger eller sitter still, eftersom jag är en katt som gillar att vara tätt intill, och det vet jag att Jenny, Majsan och Rafael också gör. Sixten, Assar och Philemon vill däremot ha en matte med mycket "röj" i, och det får de sällan... våra mattar är ju av den sjukliga sorten, som ni vet.

Vilken sorts matte (eller husse) föredrar ni?

Hursomjam... Igår låg matte i migrän hela dagen; idag är hon uppe, men känner sig "avslagen" säger hon? Och gammelmatte har gått och lagt sig, för hon mår inte så bra. Alltså far Philemon värre än någonsin genom rummen och jamar uppfordrande att han vill leka, medan jag sitter tätt tryckt intill matte här vid datorn och myser. Fast jag tror att lill-killen lugnar ner sig snart, när han märker att matte eldar och att elementen blivit varma... då brukar han rulla ihop sig i elementsängen på samma sätt som Conny alltid gjorde.

Och så har vi en fråga till expertisen: Sigge, vad är det här för svampsorter?!? Matte fann dem i trädgården intill och på ett före detta äppleträd...Ursäkta att bild nr. 2 är lite suddig...

6 kommentarer:

 1. okända svampar ska man vara försiktig med, speciellt de vita! Har ni ingen svampkunnig person i närheten att fråga. Det är svårt med bara bilder. Inget jag känner igen så här på en gång, även om jag har plockat mycket svamp i mina dar. Hoppas att nån annan kan ge er svar ;-)

  Kram
  /Julia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var inte orolig, Julia, det är ingen risk att matte försöker äta dem... hon äter bara svampinjoner! Men vi var nyfikna på vad det var för sort och hoppas att Sigge Svamphund kan svara på det.

   Tass från Imma, abbemissa.

   Radera
 2. Första bilden ser ut att vara Fjällig tofsskivling, ingen matsvamp.
  Bild två är nån ticka okänt vilken men de är inte heller matsvampar.
  Tickor är inte vår specialitet fast vi känner och umgås med landets främste tickexpert Klas Jaederfeldt. Matte kollade i hans tickbok nu och det kan vara Apelticka med tanke på att den växer på ett äppelträd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, tack för hjälpen! Skall genast vidarejama det till matte. Inte för att hon kommer att plocka dem, för hon tyckte de var så vackra där de stod, sa hon... men det är ju skoj att veta vad som växer i ens revir!

   Hederstass från Imma, abbemissa.

   Radera
 3. Hejsan på er allihopa !
  Jag föredrar en matte med fart i som är bra på att busa och en stillsam husse som är bra på att gosa.
  Så med andra jam så är mina 2-benta purrfekta :)

  SvaraRadera
 4. Vi föredrar en stillsam matte som man kan gosa med.
  Leka kan vi göra med varandra.
  Fast vi är snälla och låter matte vara med ibland.
  SvansKram

  SvaraRadera