Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 19 oktober 2012

Imma

Som de flesta katter, AVSKYR vi när mattarna städar. Och nu har de städat i TVÅ dagar i rad! *pust* Först terroriserade de noviserna med både snabeldrake och skurmopp (och eftersom de stackars katterna blivit slagna och jagade av tvåbeningar, blir de förstås alltid rädda när någon av mattarna har tillhyggen i händerna!), och idag var det Philemon och jag som måste hålla oss undan samma elände. Tur att man inte har blivit så stel i lederna att man inte kan klättra!

Varför mattarna plötsligt blivit städtokiga är inte svårt att klura ut - igår hade de bjudning hos gammelmatte för att fira Fairtrade Challenge och idag kommer Kjelle Bus' matte på besök över helgen. Hon skall vara med på Stora Kattdagen i morgon och delta i ett möte med SVERAK på söndag, och eftersom vi bor rätt bra till och har gott om plats för gäster har vi lovat att ta väl tass om henne.

Kalaset igår vart lyckat, hälsar Jenny, vår bolis och säkerhetsansvariga på plats. Alla husisarna hade tagit vänligt emot gästerna, t.o.m. Assar hade nyfiket nosat på den äldste farbrodern (gammelmatte säger att han är över 90 år!) och tyckt att den rollator han hade med sig var jamarspinnande... och Rafael hade snabbt lagt beslag på en dam som han tyckte gosade fankattiskt bra! Det var bara Sixten som var blyg och höll sig i bakgrunden, men Jenny och Majsan hade suttit i knä och kurrat och varit mycket gästvänliga hela kvällen. Jag är riktigt stolt över mina noviser!

Nej, nu måste jag ta tass om matte... hon ser ut att kunna svimma när som helst och svamlar om semester medan hon drar omkring med snabeldraken och skurhinken överallt. Får rapportera mer vid ett senare tillfälle... och hör ni, ifall ni skickar era mattar och hussar till Stora Kattdagen, kan ni inte se till att de håller lite koll på att våra mattar köper godis med sig hem? Helst sticks, för de är godast...

2 kommentarer:

 1. Önskar så att jag kunnat skicka upp Matte till den där kattdagen för det hade hon tyckt var kul. Tyvärr har hon mkt skolgrejer att fixa med i helgen så det blir inte mkt annat gjort här. Men hon har faktiskt tagit sig tid att jaga oss också med snabeldrake och skurmopp (jag gick ut då såklart). Hon påstod att det inte kunde se ut som en öken i badrummet längre, vad hon nu menar med det.

  Men nu har vi fixat en award till er, för ni är så duktiga allihop så ni kan gott få en liten belöning.

  SvaraRadera
 2. Stackars mattarna vad dom får slita och gno!
  Hoppas det blev en riktigt bra dag sen för mattarna och
  alla som kom.
  SvansKram

  SvaraRadera