Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 5 oktober 2012

Philemon

Haur jau jamat förr att matte är antingen auv eller på? De finns liksom inget mellanläge pau hinne... antingen ligger hon stilla och läser, eller så faur hon omkring som ena storm här himma. Jau jamar, de är ju jau som skau vau mest i farten - ente hon!

Idau haur hon städat i de dära rummet ovanpau där Sagge vau när han bodde hos oss. Jau låg där och solade i lugn och ro, men tror nån att hon brydde saj ett endaste dugg om de? Naj då, hon skurade och städade och hade saj som om ente en katt vau i närheten. Då tassade jau ner te köket för att sola i fönstret istället... vaurpau hon kom ner och började diska och städa ur mikron och stöka där! Man får ente vau ifred nånstans i dette huset... *suckar*

Fast det värstaste vau noug den idé hon kom me alldeles nyssens. Ni kanske känner te att kattaklubben i Örebro ska ha Stora Kattdagen den 20 oktober? Nu haur matte läst saj te att vanligt folk kan ta me saj sina katter och få dem bedömda av riktiga domare alldeles gratis - de enda man behöver ha me saj är ett vaccinationsintyg. Så matte frågade maj om jau vill bli utställd! *stora ögon* Jau?!? Skulle jau riskera att nån dum tvaubening sa att jau ente e perfekt?!? Hon lockar i och för saj me att stället kommer att vau packat me snygga tjejer... hm, de hära måste jau nog fundera mycke på, tror jau.
Matte tillägger senare: Tyvärr har det visat sig att jag inte kan ställa ut Philemon - bara katter som inte tidigare varit utställda får komma, och Philemon hade ju faktiskt ett Ex1 med sig i bagaget när han flyttade hit...!

6 kommentarer:

 1. Mjau, Philemon, klart du ska komma!! Du kan ju få tävla i agility också, klart du vinner det, du som är så bra på att hoppa omkring!

  SvaraRadera
 2. Det där stökandet blir man ju alldeles utkattad av! Klart du ska vara med och spana på tjejer.. och vi vet ju att du är snyggast! nosbuff

  SvaraRadera
 3. Det är en fullständigt underbar dialekt du har. Duktigt av matte att kunna skriva den dialekten, det kan inte vara lätt. Vi får se om vi ses på Stora Kattdagen i Örebro. Fast nu läser jag att du inte kommer vara med, men det är ju jamarkul att få träffa dina mattar också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattson, om du vill träffa maj, så kommer jau givetvis te Örebro!

   Kurr från Philemon, skaunecharmör.

   Radera
 4. Det hade varit kul att få min kobente kulmagade, ont i höfterna, långnästa med lång smal svans spanske bondkatt bedömd. Blir lite för långt att åka dock... Nåja... Vaccinerad är han och o-utställd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, ta grabben med dig och kom! Ni får sova hos oss - det är bara en timmes bilväg härifrån till Örebro.

   Kram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

   Radera