Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 13 oktober 2012

Majsan

Jaha jam, idag ligger matte i migrän igen! Det har varit väldigt ofta den sista tiden och det tror jag att det beror på att hon är orolig för gammelmatte. Det är så att gammelmatte har svårt för att göra något om inte matte är med. Matte har förklarat för oss att gammelmatte inte kan rå för det. Det är något som är så vanligt efter en hjärtinfarkt - och gammelmatte har ju haft två!!! Kroppsligen läks man bra efter kärlvidgningen, men när kroppen sedan är läkt så kommer den här oron och rädslan. Man liksom orkar ingenting själv. Man blir nästan som apatisk och måste jobbas igång. Nu när matte ligger så sitter gammelmatte bara vid datorn eller också ligger hon också. Det är inte alls bra för gammelmatte borde gå ut och gå för hon behöver motion för att få ner sitt socker. Nu hoppas vi bara att hon i alla fall går ner i källaren och eldar för annars blir det kallt till natten. Vi försöker ju hålla henne igång så mycket som vi kan, men Rafael lägger sig tätt intill gammelmatte i soffan och så blir de sittande. Det hjälper inte att Jenny ropar ut gammelmatte i köket eller att jag försöker mota bort Rafael. Så länge han ligger där, tätt tätt tryckt intill gammelmatte så sitter hon där och tittar på TV och kliar mage. Phu, det är inte lätt att vara katt och inte kunna ryta åt gammelmatte att resa på sig och gå ut!

5 kommentarer:

 1. Det hade varit bra om Gammelmatte hade nån promenadkompis. Det är roligare när man är två som är ute och promenerar. Hoppas att allt löser sig för er.

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Stackars matte. Hona har mycket att tänka på och ibland tar sig oro märkliga uttryck, migrän är bara ett. Hoppas det snart går över och att gammelmatte kan ta en riktig promenad så hennes blodsocker går ner. Finns det ingen granne du kan jama till och be följa gammelmatte på promenad?

  SvaraRadera
 3. Men om gammelmatte går en sväng runt huset eller åtminstone fram till och tillbaka till brevlådan utan sällskap så är ju det en början? Eller skulle det inte funka? Förstår att gammelmatte är lite rädd, men det är bara att säga att ett två tre på det fjärde ska det ske-typ... Heja Gammelmatte!!!

  SvaraRadera
 4. Hoppas den där migränen försvinner fort och att du Jenny lyckas sätta tassen i rumpan på gammelmatte så att hon går ut på promenad !

  SvaraRadera
 5. Stackars matte som har ont och bekymrar sig för gammelmatte! Och stackars gammelmatte som har fått gå igenom så mycket! Förstår att det är frustrerande att inte kunna göra något, man vill ju så gärna vara till tass och hjälpa till på alla sätt man kan.
  Hoppas rädslan minskar så att gammelmatte vågar röra sig mer. En försiktig promenad runt huset, kanske i sällskap med er katter och matte (när hon blir bättre) som Karlavagnen föreslår, låter ju som en alldeles lagom början.
  Vi håller tassar och tummar jamarhårt att allt snart blir bättre!
  Tassklappar

  SvaraRadera