Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 12 oktober 2012

Matte

Idag har jag en samvetsfråga att dela med er. Det är så att jag av en väninna har fått flera fina kattbäddar av olika modeller, och när jag försiktigt nämnde att jag inte behöver sådana eftersom våra katter väljer helt andra sovplatser och frågade om jag fick skänka dem vidare någonstans, svarade hon att hon tyckte att jag skulle sälja dem för att ha en liten buffert för mina katter. Det kändes konstigt, för jag gillar inte att sälja saker utan föredrar att skänka bort det jag inte behöver... världen är full av människor som är minst lika fattiga som jag. Samtidigt vet jag ju med mig att vi då och då verkligen behöver en extra slant för något "kattärende"... våra marginaler är inte stora.

Så nu vill jag ha HELT ÄRLIGA OCH UPPRIKTIGA SVAR av er andra: skulle det vara egoistiskt av mig att t.ex. hålla auktion på de här bäddarna (lite som tasserierna) för våra katters skull? De är fem stycken - en hård med mjuk dyna i, två vanliga bäddar och två sovpåsar. Jag har tvättat dem ordentligt och de är hela och snygga.

Så många katter och katthem i vårt land behöver pengar, och det känns absolut inte bra att tigga pengar för egen del... samtidigt inser jag ju att det ligger något i vad min väninna säger, och det är från henne jag har fått bäddarna så jag tycker att det är rimligt att åtminstone lyssna på henne.

Ja, vad tycker ni?

8 kommentarer:

 1. Jag tycker din väninna resonerar helt rätt. Det är inget fel i att du och katterna i Otterbäcken får några kronor extra. Ni ha stora omkostnader för 7 katter, både mat, sand och veterinärkostnader och jag tror många av oss vet att ni inte skämmer bort er själva i första hand.

  SvaraRadera
 2. Matte har så rätt så. Husse är precis likadan. Visserligen skäller han på mig när jag klöser på soffan, men han brukar då kalla mig för "busunge" och så försöker han prata allvar med mig. Men han blir aldrig riktigt arg.

  SvaraRadera
 3. Lyssna på din väninna! Kattson har helt rätt. Ni har 7 katter och många av dem kommer från katthem!
  Lycka till med försäljningen! Kram /Julia

  SvaraRadera
 4. Vi tycker också din väninna är klok och absolut skall du ha en auktion där pengarna går till dina missar. Det kostar att ha 7 katter och det är alltid bra att kunna ha en liten buffert eller att kunna köpa det där lilla extra till dem som man inte har råd med annars.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. A men nu får ni la kamma te er? :-)(ska läsas på bred göttebosska) Klart att ni måste få tänka på era egna katter också!!! Ni ställer upp för två och fyr-benta i vått och torrt så det vore la på tiden att ni tänkte lite på er själva.

  SvaraRadera
 6. Ser fram emot auktionen!!!
  ärliga och uppriktiga nosbuffar till er alla

  SvaraRadera
 7. Mjau, på måndag skickar Stora matte över några saker att lägga med i auktionspaketen med bäddarna! *blink* NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 8. Jag tycker också att det vore helt rimligt att sälja dem, eftersom din väninna explicit har sagt ifrån att hon vill att du ska göra det om de inte används. De var en present till dina katter och om du säljer dem och skaffar något annat till katterna i stället så är det ju närmast som att gå och byta ut en tröja som inte passar mot ett par byxor som du verkligen behöver :-)

  SvaraRadera