Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 24 oktober 2012

Matte om Stora Kattdagen i Örebro

I lördags var det äntligen dags - Camilla, gammelmatte och undertecknad bilade de cirka 10 milen till Örebro och Brunnsparken, där NERK höll Stora Kattdagen med intressant medlemsinfo, utställning och uppvisning av alla kattraser de har representerade i klubben (inklusive varianter), kattshop, lotteri, café, föreläsningar (bl.a. av kända Susanne Hellman Holmström, som talade om kattens beteende), möjlighet att få sin katt bedömd av en internationell domare, Örebro katthems info om sin viktiga verksamhet, försäljning av hittekattsband m.m. Det var mycket trevligt och mycket informativt - jag tog tillfället i akt att bli medlem i NERK och fyndade saker till fina rabatt-priser i kattshopen (Jenny fick en vattenfontän, så nu kan hon leka hur mycket hon vill med rinnande vatten!) och Philemon och Imma fick en kackerlacka som de har hysteriskt roligt med...


Bilden är, som ni ser, lånad av Kjelle Bus' matte


Kackerlackan får fösa på bollen i banan... jamarkul!

Så träffade vi förstås både gamla och nya vänner, samlade så småningom ihop oss och gjorde som vi brukar - ockuperar ett långbord, så att alla skall få plats. Fast det var ett väldigt vandrande fram och åter på folk... ibland var vi många vid bordet, ibland bara två-tre stycken... det fanns ju mycket annat som lockade!


Camilla och gammelmatte behövde kaffe

Tyvärr blev bilderna inifrån lokalen mestadels suddiga... men jag kan berätta att vi träffade bl.a. Wikki och Nova i egna kattsonliga högheter, Wikki crew, raringen BM, Linnsens matte Karin, Enzos matte Maria, Birgit (som var den som räddade in Rafael från kylan så att vi kunde hämta hem honom till oss) och Maria, som är matte till Jansson, Pejst och lilla krokodilen Betty (mer om dem snart). Och så träffade vi många ljuvliga katter! T.ex. den här söta sphynxen:


Fyra glada tjejer: Karin, gammelmatte Gitte, Enzos Maria och Camilla

När det var dags för NERK:s folk att packa ihop för dagen, hade de flesta i vårt kattgäng kommit överens om att fortsätta umgänget hemma hos Jansson, Pejst och Betty... och oj, en så fin buffé Maria dukade upp åt oss i sitt vackra kök! Kvällen blev jättetrevlig, inte minst p.g.a. att katterna förgyllde stunden för oss allihop:


Pejst gosar med Miriam...


... och bägge killarna hjälper henne med origamin...


... varefter Pejst gosar med Silver


Världens vackraste lilla krokodil: Betty


Maria, gammelmatte och Silver gör sig redo för buffén


... men först skall hittekattsbandskassan räknas!

Kan ni fatta så bra det hade gått med hittekattsbandsförsäljningen - på en enda dag drog Wikki crew in fantastiska, dryga 1.600 kronor!!! Vi var mäkta stolta över tjejerna och glada för allt det goda dessa pengar kan bidra till... vinnarna blir ju katter i nöd, vilket gläder oss alla bortom ord.

Tyvärr hann stackars gammelmatte bli så övertrött (vilket jag borde ha räknat med) och började bli illamående, så framåt 21.30-tiden tvangs vi säga godnatt till våra fina vänner och återvända hem. Kan berätta att Camilla kör mycket bra och har det sunda förnuftet att inte lita alltför mycket på GPS:en... så vi kom hem ordentligt och kunde bädda ner sjuklingen innan Camilla och jag slank över till husisarna en stund och gosade samt lät dem bekanta sig med presenten: den nya vattenfontänen. Jenny älskar den! Men det trodde jag nog också... *ler stort* Och själv var jag lycklig över att hela gänget vågade sig fram för att visa upp sig för Camilla - det känns så bra att se hur t.o.m. blygisarna Assar och Sixten visar framtassarna alltmer. Och Camilla var bra att öva på, för hon riktigt ångar av katt-kärlek!

Ja, vi köpte med oss sticks hem... utan att någon behövde påminna oss.

PS. Gammelmatte var återställd redan dagen efter, och sedan dess har vi tagit det lugnare... DS.

6 kommentarer:

 1. Min matte säger att ni hade det sååå trevligt sååå HELA dagen/kvällen där i Örebro :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det säger våra mattar också! Och jag antar att vi får unna dem det... jam menar, vi fick ju så fina presenter och godis och allt *kurrar*.

   Tass från Imma, abbemissa.

   Radera
 2. Mjau, våran matte var oxå där, fast mycket tidigare. Hon träffade oxå Wikki och inger, men inte Nova som hade gömt sig i buren.

  Tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, vi hörde att er matte hade varit där tidigare på dagen... synd att våra mattar missade henne!

   Tass från Imma, abbemissa.

   Radera
 3. Tack för att ni delar med er av alla fina bilder.
  Då känns det nästan som om vi också var där.
  SvansKram

  SvaraRadera
 4. Jansson o Pejst och lilla skogkrokodilen25 oktober 2012 kl. 14:35

  Mjau, vilka fina bilder, och vi är så glada över att ni ville komma och hälsa på oss hemmavid!!! Så mycket trevligare än att träffas på en utställning där man gärna blir osocial när det är så mycket runtomkring!

  Betty är tokmallig över sin fina porträttbild och fnissar åt Pejst som ser både krumbent och rufsig ut på bilden med Silver

  SvaraRadera