Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 20 februari 2010

Matte

Idag vill Imma hellre gosa än blogga, och de andra katterna har gått i ide, tror jag... så då passar jag på att visa lite nytagna bilder.

Först några bilder på Sixten, som äntligen vågar gosa... han har samlat mod länge, skall ni veta...





Och här har han t.o.m. vågat lägga sig bekvämt tillrätta i gammelmattes säng:



Den natten (natten till igår) vågade även Assar sova i biblioteket, där gammelmatte, Jenny och Majsan sover... han hittade ett skönt termotäcke att campera på...



Är det inte fantastiskt?!? För mindre än ett halvår sedan såg vi aldrig killarna - de enda livstecknen var att maten och vattnet gick åt. Och så säger folk att det inte går att göra skyggisar tama! Ja, många länsstyrelser lär t.o.m. att skygga katter "mår bäst" av att bli avlivade, eftersom de "inte trivs inomhus" och "aldrig lär sig att lita på människor"... jag blir så ARG när jag hör om sådant, samtidigt som jag upplever det ena lilla miraklet efter det andra med Assar och Sixten här hemma. Från att ha varit fullständigt vettskrämda äter de nu ur våra händer, gosar och kurrar när de ser oss... att de skulle ha "mått bättre" av att få dö vägrar jag att tro!

Så har Conny bett mig att visa några bilder av honom. Den första visar hur han sitter i sin vaktkur och övervakar hallen (därifrån ser han också badrummet, köket, dörröppningen in till biblioteket, trappan upp till övervåningen, dörren till källaren samt sovrumsdörren):



Och här ligger han i sörmlänningarnas elementkorg i biblioteket och spanar ut mot hallen (för säkerhets skull iklädd Aragorns stickade tröja, som han fått ärva och är så förtjust i). Det rosa som skymtar under honom är en stickad katt som han övar attacker på mellan vaktpassen... en säkerhetskatt måste hela tiden träna sina reflexer!



Sist, men inte minst vill jag själv passa på att visa hur det bruka gå till när katterna bloggar... här på bilden är det Imma som bloggar, medan Conny sitter bredvid och har synpunkter på vad hon skall skriva. Själv är jag bara med för att sköta det rent tekniska!



Idag finns det dock inte så mycket att blogga om för katterna... ute rasar den snöstorm som drabbat större delen av landet och vi håller oss därför inne i värmen. Förresten går det inte ens att titta ut - detta är allt vi ser:

10 kommentarer:

  1. "Svansdans" Härligt att dessa skyggisar blir tryggisar! Känns som det skyndade på när Jenny och Majsan kom. Conny- Vilket jobb du gör! och du är snygg i tröjan jamar vi! Nosbuffar

    SvaraRadera
  2. Vilka fina katter vi ser på bilderna. Var och en utstrålar sin egen kattlighet. Och visst är det lite särskilt roligt att Assar och Sixten börjar förstå att de har kommit till ett tryggt hem där de inte behöver vara rädda för någon, vare sig två- eller fyrbening. Sen kan det ju inte bli annat än bra när två bloggarproffs som både Imma och Conny hjälps åt att skriva. Brukar Conny föredra att blogga utan fina tröjan?

    SvaraRadera
  3. Så jamande kul att alla verkar trivas. Tjejerna verkar ha haft en bra inverkan på hela huset. Måste säga att Sixten är rackarns snygga färger. Conny ser verkligen ut att ta sitt jobb som säkerhetskatt på allvar. Övar gör han till och med. *imponerad* Krama alla katter!

    SvaraRadera
  4. Ja, Jenny och Majsan har verkligen hjälpt Assar och Sixten att plocka fram det där lilla extra modet. Det var också vad blogghjälpen på katthemmet trodde - hon har ju en helt annan fingertoppskänsla för hur katter fungerar ihop än vi, som "bara" känner våra egna missar.

    Conny bär bara tröjan när han fryser, och rexar fryser ju tidigare än normalpälsade katter så vi tar det säkra före det osäkra när det är extra kallt ute (just nu har vi kring -15 grader dagtid). Man ser att han gillar den - det är inte ett dugg svårt att klä honom, och han hjälper själv till! Så gjorde Aragorn också, så den där tröjan måste vara något alldeles extra för tuffa rexkillar...

    Nospussar till er allihop!

    SvaraRadera
  5. Ja du, Sippo - svartvita katter är verkligen stiliga! Och vi har ju inte bara Sixten att beundra, utan Jenny också...

    Fast jag tycker att alla katterna är vackrast, var och en på sitt sätt!

    SvaraRadera
  6. Vad roligt att titta på era fina bilder. Ser att ni oxå har fått en massa snö *suck*
    Min människa hälsar att man visst kan göra "katt" utav skygga katter. Mizzan här hemma är ett levande exempel på det. Hon var en utsvulten jätterädd sommar katt som kom till oss. Det tog flera år att få henne trygg och lita på människor, men nu går hon ut och in i vårt hem som om hon alltid har gjort det.

    SvaraRadera
  7. Fina bilder, gulliga kisssar!!!
    Tänk om man hade fått förtroende och få dela korg med någon så fin kisse.
    Jag hade en liten gullig buskisse för två år sedan, men han sprang bort. Misstänker att min släkting, den röda skogshunden tog honom...
    Orättvist! Det var MIN lille kattvalp!
    Klosterkissarna är väl i säkert förvar?
    Trasslavovven

    SvaraRadera
  8. Trassla, jag tycker att du skall be din matte om en ny liten kisse, för alla mår bra av att ha en katt hos sig. Det finns vetenskapliga bevis för det! Och jadå, klosterkatterna hålls i trygghet - när de är ute i trädgården om somrarna har de sele och löplina, och så har vi kattgårdar med nättak så att inte ens havsörnarna skall ha en chans...

    Kram på dig, lilla vovven!

    SvaraRadera
  9. Det värmer i hjärtat att se Sixten stryka sig mot handen, och att båda ligger och sover nära gammelmatte, Jenny och Majsan. Det är alldeles för lätt att prata om skyggisar som "hopplösa fall" och då visar ju det här att så inte behöver vara fallet! Så fin Conny är i sin tröja. Nästan så att vi ber matte ordna sådana åt oss med. Termometern visar ganska normal temperatur i lägenheten, men den känns lite kall nu i vinter. Brrr! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  10. Det är klart att det går att få skygga katter tama, men det tar tid, Saga här som flyttade in från Östgötakolonin 22 december 09, har en kelplats, i sängen med Sigrid som hon bara älskar, då får jag även klappa henne, annrs följer hon mig som en skugga, men vill inte att jag ska komma nära, vill själv komma, sötisen
    Maggan47

    SvaraRadera