Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 10 augusti 2010

Imma

Idag sträcker jag lite på benen genom att vandra omkring i klostret och ta mig en titt på hur saker och ting fungerar. Man har ju sitt ansvar som abbemissa... det är jag som är alfa-honan här, som skall ta de svåra besluten, ordna allt till det bästa för alla. De andra litar på mig.

Nu har jag hur som helst tagit ett stort och viktigt beslut: alla postulanterna skall uppgraderas till noviser. Och Conny, som den här sommaren gång på gång har visat hur väl han har förstått en klosterkatts uppgifter, skall utnämnas till min närmaste katt. Nu måste jag bara fundera ut en lämplig dag för detta... helst en då matte och gammelmatte kan hjälpa till, för så här stora händelser kräver samarbete och många tassar.

Nu skall jag passa på att gosa lite med gammelmatte... hon ligger utsträckt i sin säng och vilar. Tass på er, vännisar!


5 kommentarer:

 1. Oj vilket stort ansvar du har Imma. *stora ögon* Alla kommer nog bli jättestolta över sina nya titlar. Conny kommer nog bli jättebra som din högra tass. Vi väntar med spänning på fortsättningen.

  SvaraRadera
 2. Låter som dina postulanter har mognat och växt med uppgifterna! Tror att Conny kommer att bli jättestolt! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Säkert kommer alla missarna att klara sina nya uppgifter med glans! Nog är det bra, om matte och gammelmatte kan hjälpa till, för en sådan dag måste uppmärksammas lite extra. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Vad glada alla klosterkatter måtte bli över uppgraderingen till noviser. Men välj en dag väldigt, väldigt noga, så att det blir en ordentlig högtid av detta stora tillfälle. Bjud gärna in lokaltidningen också. Och självklart vill vi bloggare ha rapport.

  SvaraRadera
 5. Hoppas, att dagen för novisutnämningen firas med både rökelse och högtidlig procession!
  Tassen från
  Mozart & Vincent

  SvaraRadera