Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 30 augusti 2010

Imma

Å, så skönt att ha matte hemma igen! Det börjar bli kallt här i huset... Conny, som var ute en stund strax innan helgen, jamar att buskarna har börjat gulna och att gräset inte smakar lika bra längre, så jag antar att hösten är på väg. Därför uppskattar jag verkligen att matte värmer sängen om nätterna! Dessutom hade matte med sig en en vit pälsmus till mig att slåss med... även en äldre liten abbemissa behöver öva sin jaktinstinkt, och pälsmöss är bra för de smiter inte iväg medan man tar en välbehövlig paus i jakten då och då. Conny var glad över att matte hade hittat hans favoritgodis i en affär i Örebro, och utifrån hallen hörde jag att de andra katterna också gladdes åt att gammelmatte och matte kommit hem från Stockholm.

Den nye killen bor i ett rum i övervåningen, det som vi förut hade som arbetsrum. Han verkade bli olycklig när huset släcktes ner och ropade efter sällskap, så gammelmatte bar upp sin bädd och sov hos honom i natt. Då blev det tyst och stilla, så att vi allihop fick nattro. Idag försökte matte låta Jenny hälsa på Rafael, men det gick inte... hon väste åt honom, så hon fick gå ut ur rummet igen. Istället skall de pröva om kanske Sixten kan hjälpa Rafael att känna sig tryggare. Annars fortsätter gammelmatte att sova däruppe ett tag, säger hon... det viktiga är att Rafael inte känner sig övergiven, utan förstår att han kommit till ett tryggt hem där både katter och tvåbeningar vill honom väl!

7 kommentarer:

 1. Vi ser med spänning fram emot alla framsteg Rafael säkerligen kommer göra hos er. Hoppas någon av er kissar kan agera lite stödkatt åt honom.

  SvaraRadera
 2. Önskar er alla lycka till.

  Nosgos

  SvaraRadera
 3. Lite musjakt är aldrig fel! Vilken tur Rafael har som får komma till er! Ni har nog några av världens bästa mattar tror vi. Och tänk att ni är så generösa att ni tar emot en kompis till! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Tänk vilken tur Rafael har som kommit till en sån snäll familj. *spinner* Ge honom många nosbuffar och uppmuntrande jam från oss.
  Tass.

  SvaraRadera
 5. Härligt att du fått någon som hör när du gråter, Rafael! NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 6. Men så härliga ni är.
  Lyckliga Rafael.
  Nalle

  SvaraRadera
 7. Mitt i all sorg,förlorade alla kattungar i helgen, så är jag glad att Rafael fått det så bra hos Er<3, Det är en tröst det att slippa se honom lida längre. Alice,Linus o matte Annelie, KGA.

  SvaraRadera