Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 19 augusti 2010

Imma

Vi klosterkatter håller så noga koll som vi kan på hur andra katter i världen har det. Det är ju vårt kall från Skaparkatten att be för dem som har det svårt, som ni vet.

Minns ni katten som Wikki skrev om för några dagar sedan? En stackars hemlös kille utanför Karlskoga som var så eländig att han hade tappat hela pälsen i ett enda stort sjok?

Man måste må mycket, mycket dåligt för att tappa HELA sin päls...


Den här historien gjorde oss så upprörda och ledsna att vi tvingade matte att ringa till Örebro katthem för att ta reda på hur det gick för missen. Vi fick veta att de höll på att försöka fånga in honom och att de kunnat få tag i en ekonomisk sponsor för veterinärkostnader m.m., men att de inte visste hur de skulle göra sedan eftersom de har fullt på katthemmet och i jourhemmen...

... så vi sa att han var välkommen hit! Jam, där har ni vår hemlighet. Vi har gett honom namnet Rafael, eftersom vårt kapell heter så, och nu igår fick vi veta att de har lyckats fånga in honom och att han skall träffa veten idag. Sedan skall han få vila ut i ett tillfälligt hem medan de tar hand om de värsta skadorna... och sedan flyttar han hit! *glad*

Så här ser Rafael ut (bilden är inte så bra, för den är tagen sent på kvällen med en mobilkamera):Nu vet ni våran hemlis! *fnissar*

10 kommentarer:

 1. Jag anade att det skulle bli utökning i familjen! Tänk att den stackars katten får ett sånt toppenhem. Ibland kan livet verkligen vända helt om! Grattis till er alla.

  SvaraRadera
 2. Det var den bästa hemlisen jag läst på länge! Den katten har verkligen dragit högsta vinsten i livslotteriet. Och det finns väl inget bättre än när den som behöver det mest också är den som vinner. Vad spännande det ska bli att läsa om hur det går för Rafael och er andra!

  SvaraRadera
 3. Oj, DET var en hemlis värdig namnet! Tänk att när det såg som mörkast ut för Rafael, så var räddningen inte långt borta. *snörvel* Ett fankattiskt jobb alla inblandade har gjort. Och att få komma till er klosterkatter och -människor måste kännas underbart för den hemlösa missen. Hurrjam! *kurr*

  SvaraRadera
 4. Nämen så kul för kissen att få komma hem till er. Det var en riktig överraskning! Hur många fyrtassade är ni nu egentligen? *räknar på tassarna* Är ni fyra katter och två människor? Har Conny godkänt det hela? Från säkerhetssynpunkt alltså.

  SvaraRadera
 5. Ojvoff!
  Sjunde inseglingen av katt? Sju småkattdvärgar?
  Måndag-söndag...fnissvoff fnissvoff
  Sjundedagskattventisterna?
  Fnissvoff...

  Jag är på gott humör, nu när Snuffe är hemma hos sina nära och kära, och karlskogakissen får ett toppenhem!
  *VIFT VIFT VIFT*

  SvaraRadera
 6. Conny har inte haft något att jama till om i det här fallet, Sippo... när det gäller de behjärtansvärda ärendena är det jag som har beslutsbefogenheten. Och vi blir sju med Rafael - sju katter och två människor! Fast vi kommer att bo i två hushåll: Jenny, Majsan, Sixten och Assar skall bo hos gammelmatte i andra änden av huset medan Conny, Rafael och jag skall bo här hos matte. Så det skall säkert gå bra. Än så länge handlar det dessutom om en akuthemsplacering för Rafaels del... vi tar inte beslutet att behålla honom här ifall det inte funkar med Conny och mig, har vi jamat. Det är ju lugn och ro vi eftersträvar - inte kaos!

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 7. Vilken fankattisk välgärning ni gör! Samtidigt måste vi kattulera er alla, för vi tror att Rafael blir en jetefin kåmpis.
  Oj, så mycke fina, glada saker som händer i samma vecka! Vi blir alldeles åmtumlade.
  Och att Rafael blev sponsrad hos vettisen var ju jetefint. Eftersom vi var katthemskatter när vi var små, så vet vi ju att det kostar mycke med monga katter, som behöver omsorg och vård.
  Tasshonnör från
  Mozart och Vincent

  SvaraRadera
 8. Vilken hemlis!Ny är underbara tycker vi! Det går säkert jättebra med Rafael hos er, han kommer att må bra med en gång när han kommer till er. Nosbuff

  SvaraRadera
 9. MEN Kära klostervänner, har ni fått hem en kompis, vad kul, mjau
  Det har vi verkligen missat.
  Hoppas det kommer att fungera för er allihop missar, *Fniss*
  Jam jam från:
  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan
  http://katternasblogg.blogg.se/

  SvaraRadera
 10. Vi gissade lite det:-) Ni har så stora hjärtan att det inte är klokt! Kudos!

  SvaraRadera