Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 31 augusti 2010

Matte

Idag fick vi ett stort brev från Wikkis stora matte med posten, som bl.a. innehöll kopior av de artiklar om Rafael som Karlskoga-Kuriren publicerade den 14 augusti (stort tack, Inger!). Efter att ha läst dem tänkte jag att det kanske fanns de som också läst de där artiklarna och som undrar hur det gick med den stackars katten... så jag ringde upp redaktionen för att berätta att Rafael nu har fått ett hem här hos oss. De blev jätteglada! Och bestämde sig för att komma hit för att göra ett uppföljningsreportage... inte bara om Rafael, utan om alla våra missar om och detta att det finns människor som öppnar sina hem och hjärtan för katter i nöd. Gissa om vi tänker ta chansen att prata om kattens status när de kommer! Vilket troligen blir på tisdag...

Rafael mår bra, är förstås fortfarande skygg och gömmer sig helst men äter, dricker och går på lådan. Gammelmatte har gosat en hel del med honom idag, och hon fortsätter att sova hos honom om nätterna. Ni skall se att han snart vågar sig fram! Att han är en tam kisse märker vi tydligt, han är kontaktsökande men som sagt rädd, och jag har efter att ha funderat igenom alla små pusselbitar jag fått från dem som fann honom, Örebro katthem och veterinären, kommit fram till att han troligen är en sommarkatt som blev utslängd förra hösten. Veterinären gissade att han är cirka 2,5 år gammal, så vi har bestämt oss för att fira hans tredje födelsedag den 29 februari - ett halvår från den dag han kom till oss. För födelsedag skall alla katter ha!

10 kommentarer:

 1. Tänk nu blir ni riktigt berömda! Vad spännande att alla får läsa om er och era fantastiska mattar. Både TV och tidning på så kort tid. Wow!
  Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Oj, vad spännande. Då måste matte se, om hon kan hitta reportaget på nätet sedan. Vi tror också att det finns många som blir glada åt att läsa, att Rafael fått det så bra. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Mjau, det blir nog bra! NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 4. Bra att det finns tidningar som förstår vad som är intressant att skriva om. Hoppas ni lägger ut en länk när artikenl kommer i tidningen. Och självklart ska även Rafael ha en födelsdagsfest!

  SvaraRadera
 5. Jamarkul att tidningen vill komma ut för en intervju med Rafael och kissarna. Se till så att alla morrhår ligger åt rätt håll och att pälsen blänker. Ska bli kul att få höra hur det gick.

  SvaraRadera
 6. Jamarns vad spännande, vi ser fram emot att läsa vad de skriver i den däringa tidningen.
  Men är inte 29 februari ett udda datum som bara infaler var fjärde år, då blir inte Rafael gammal så snabbt såklart. Sixten fyller den 28 februari, inget skottår för honom.

  SvaraRadera
 7. Stackars lilla utslängda katt :-( Att folk kan göra sånt :-( Bra att de gör ett reportage, alla röster räknas!

  Läste just en i övrigt helt bra nätserie där de talade om att sälja åtta veckors kattungar. Jag ville bara säga åt de där figurerna att "åtta veckor är för ungt!" Apropå att få den stora massan att fatta basala kattfakta.

  SvaraRadera
 8. Fnissvoff...tänkte likadant som Puma och Sixten.
  29 februari FINNS inte ens nästa år, 2011.
  Men nu ska jag inte "vara sån"...
  Det viktigaste budskapet från mig är: VÄLDIGT bra det ni gör/har gjort, såklart!
  HEDERSVOFF till er!
  Och tre hedersvift: *vift vift vift*

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 10. Oj, skrev jag februari?!? Jag menade förstås den 29 JANUARI, alltså ett halvår efter det att Rafael kom hit! *rodnar*

  Nospuss från klosterkatternas matte, som springer iväg för att kolla vad hon skrev i kalendern...

  SvaraRadera