Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

söndag 29 augusti 2010

Matte

Nu sitter ni allihop där och biter ner naglar och klor i väntan på Den Första Rapporten, eller hur? *fnissar*

Yep, Rafael har nu intagit sitt rum. Eller åtminstone har han flyttat in i det. Han är bedårande söt, kontaktsökande och kelen men rädd, så man får gå varsamt fram med honom. Hemresan gick otroligt bra - han sa inte ett ljud på hela vägen, utan låg stillsamt i transportkorgen med grinden öppen och lät gammelmatte gosa med honom. Vid ett tillfälle fick hon honom rentav att spinna! Han tillät henne att klappa honom på magen och han slickade hennes hand, så när han funnit sig tillrätta i sin nya miljö kommer han säkert att vara en härlig goskisse att umgås med. Vi har inrett rummet med klätterställning, flera sovplatser, en matplats i ena änden och täckt låda i den andra, men dessutom finns där en fåtölj och en stol så att vi skall kunna vara i rummet och vänja honom vid oss i lugn och ro. Gammelmatte har sin trampsymaskin där inne och planerar en hel del syarbeten... kan bli riktigt spinnande med en katt i sällskap! En TV med video och DVD-spelare finns också i rummet, så att vi skall ha många anledningar att vistas naturligt i just det rummet och förhoppningsvis få lille Rafael att gilla att ligga i knän o.s.v.

Eftersom det är jättesent och vi alla är oerhört trötta, får denna rapport räcka tills i morgon. Nattinatti!

8 kommentarer:

 1. Han verkar vara en riktigt trevlig herre. Ni lär nog komma jamarbra överens och bli goda vänner.

  SvaraRadera
 2. Låter som om Rafael har fått sig ett riktigt toppenhem! *nosbuffar till er alla*

  SvaraRadera
 3. Härligt att läsa, att Rafael mådde så bra under resan. Han tycker nog det blir skönt att få vänja sig i eget rum först, men det låter som han är "framåt". Hoppas gammelmatte får hjälp med sin sömnad snart! :) Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. *spinner spinner spinner* Mjau, fick rapport från jourmatte igårkväll som sa "Det kändes som rätt människor att lämna Rafael till - helt underbara!" och vi tror att när Rafaels rädsla släpper så är det en kärvänlig herre! TassKram Wikki

  SvaraRadera
 5. Varför blir man inte det minsta förvånad? Rafael känner förstås redan att han kommit till ett kärleksfullt hem. Otterbäcken did it again!

  SvaraRadera
 6. Mjauuu...Underbart att läsa det värmer i ♥

  /Jam Kram & NosePûssar från oss!!!

  SvaraRadera
 7. Bättre kan det nog inte bli tror vi! Vad härligt att få gosa så där mycket redan från början. Nosbuff

  SvaraRadera