Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 30 augusti 2010

Matte

Nu har Jenny, Majsan, Assar och Sixten fått undersöka Rafaels rum och upptäcka att vi har en ny katt i huset. Jenny väste, så henne fick vi ta ut ur rummet. Sixten bekantade sig dock försiktigt och stillsamt med Rafael, så där tror vi oss ha en bra stödkatt åt honom. Assar och Majsan har sett Rafael, men backade och gick undan...

Conny och Imma tänker jag inte låta gå upp dit än på ett bra tag. Jag vet att Conny känner sig i underläge gentemot husisarna, så han är nog inte redo att möta ännu en långhårig katt... och Imma har alltid varit mycket tillbakadragen och avvaktande mot främlingar. Vi tar det lugnt - detta är ju ändå första dagen för Rafael i nya hemmet, och jag vet att det tar tid att känna sig hemma. Han har dock både ätit och druckit, och vi är laddade med godis... *ler stort*! Lådan har han också använt. Nu ligger han i ett gömställe, där han förmodligen känner sig tryggast just nu.

PS. Eftersom jag kan tänka mig att ni undrar hur det är med Conny, vill jag berätta att han har blivit pigg igen. Kanske reagerade han bara på att vi skulle åka bort? Eller så resignerade han inför detta att han måste vara instängd i sovrummet tills husisarna flyttar med gammelmatte till andra sidan huset (vilket sker på söndag). Hur som helst låter hans hjärta bra, och jag är inte orolig längre. DS.

6 kommentarer:

 1. Vad kul med så täta rapprter. verkar gå jättebra! Riktigt skönt att höra att Conny mår bra! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Såå skönt för lille Rafael att få ett tryggt hem hos er klosterkatter! Sen är vi jeteglada för att Conny mår bättre.
  Tassen från
  M & V

  SvaraRadera
 3. Skönt att det inte är någon fara med Conny. *pustar ut* Det skulle ju vara typiskt om ännu en bloggarkatt blev dålig. Rafael kommer nog att stortrivas hos er och bli en älskad familjemedlem.

  SvaraRadera
 4. Glada nyheter om Conny! Skoj också att Sixten och Rafael verkar komma bra överens. Kanske både gammelmatte och Sixten håller till lite extra där nu? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. MAn blir alldeles varm när man läser hur väl Rafael blir omhändertagen. Att han får ta saker i sin egen takt. Det är många nya intryck för en liten kisse när den kommer till ett nytt hem. Nya röster, nya kompisar, nya lukter o s v.

  SvaraRadera
 6. Är så tacksam mot Er som tar så väl hand om Rafael.Han slipper vara ute i kalla vintern. Få värme o mat av underbara människor. Kram från Alice o Linus matte i KGA.

  SvaraRadera